Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Kulcsmeccs előtt az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. április 18.
ImageBár azt követően is lesz még hátra 4 találkozó a középszakaszból, kétségkívül kulcsmérkőzésen lép pályára szerda este Szolnokon az Alba Fehérvár kosárlabda csapata. Braniszlav Dzunics együttese az elmúlt fordulókban hozta a rangadókat, ezzel pedig feljött a 2. helyre, éppen leendő ellenfele mögé.

 

 

Ahhoz viszont, hogy ezt a pozícióját megtartsa, netán a még nagyobb bravúrra, az Olaj beérésére is maradjon legalább matematikai esélye, győznie kell a Tisza partján. Ebben az esetben hatalmas lépéselőnybe kerül a Falco-Körmend párossal szemben, ami a minél jobb playoff pozíció megszerzése tekintetében kulcsfontosságú.

Ahhoz, hogy az Albának reális esélye legyen címe megvédésére, szükség lenne minimum a 2. hely megtartására, hiszen akkor a fináléig pályaelőnyben játszhatna. Egyéb esetben már a fináléba jutáshoz hozni kellene idegenbeli csatákat, úgy, hogy hazai környezetben sem lehet botlani közben. Szóval abban az esetben, ha az Alba meg tudja ismételni az alapszakaszban bemutatott bravúrját és képes legyőzni saját csarnokában a Szolnokot, óriásit lépne előre céljai elérése felé. Ellenkező esetben sem lesz nagy a baj, de lutrivá válik a hátralévő 4 találkozó, úgy, hogy Szombathelyre és Körmendre is utazik még az együttes.

Az elmúlt találkozókon voltak parádés és gyengébb periódusok is, ám a végeredmény mindig kedvezett a fehérvári csapatnak. Szerda este sem kell más, "csak" egy icipici győzelem a Tisza mellett... Amennyiben Lóránt, Keller és Horton hozza azt a palánkok alatt amit tud, Hill jobbik arcát bemutatva irányít, s Simpson, Pointer és Harris is koncentráltan, jó dobóformában teljesít, akkor még a többnyire nagyon hatékony Vojvoda-Perry-Ford trió is kevés lehet ellenük. Egy biztos előre; lesz izgalom bőven a 18.30-kor kezdődő összecsapáson.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >