Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Körhita-baleset: kiderült mi okozta Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. április 18.
Nem megfelelő anyagból készült az az alkatrész, amely miatt tavaly szeptemberben többen kiestek és megsérültek egy körhintából Várpalotán. A legsúlyosabb sérült, egy 18 éves fiatalember kerekesszékbe kényszerült és koponyaprotézis-beültetésre vár.

 

A tavalyi baleset ügyében még tart a nyomozás, a rendőrség által megbízott szakértő véleményét azonban nemrég megkapta az eszköz tulajdonosa. Fia, Greznár András a Borsnak azt mondta: "Megállapították, hogy az eltörött alkatrész nem abból az anyagból volt, mint amit mi megvásároltunk. Papírokkal is tudom igazolni, hogy mást kaptunk meg, mint amit rendeltünk."

A férfi szerint egyetlen tömbből kovácsolt, hegesztésmentes, C45-ös szénacél lett volna a megfelelő anyag az alkatrészhez, amely azonban krómötvözetből készült el. A kalapácshintát a napokban visszakapja a tulajdonos, arról azonban még nem született döntés, hogy újra üzembe állítja-e.

A lap arról is ír, hogy a tavaly szeptemberi baleset legsúlyosabb sérültje, a 18 éves Máthé Krisztofer – aki nyolc métert repült, miután kizuhant a hintából – Veszprém és Győr után jelenleg egy fővárosi rehabilitációs intézetben lábadozik. Beszélni még nem tud, de mindenre reagál. Anyja azt mondta, kerekesszékbe kényszerült fia nem emlékszik a balesetre, koponyaprotézis-beültetésre vár.

 

 
< Előző   Következő >