Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Musical.ly  az új őrület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. április 19.
ImageBiztosan láttál már olyan fiatal lányt az utcán, aki ritmusosan lóbálva a fejét hangtalanul tátogott, miközben az egyik kezével lelkesen mutogatott, a másikkal pedig próbálta felvenni e produkciót a telefonjával. - Ez kérem egy új őrület megnyilvánulása, amely egy applikációhoz kötődik.

 

 

A lányom napokon keresztül próbált meggyőzni arról, hogy vigyem el Budapestre egy bevásárlóközpontba, ahol „musical.ly találkozót” hirdetett meg néhány „musical.ly sztár” – köztük az egyik fehérvári „kedvenc” is. Mivel egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudtam ezt az igényét kielégíteni (és túl nagy vágy sem volt rá bennem, meg kell vallanom), így itthon maradtunk – és megúsztunk egy több órás várakozással és tömeghisztériával színesített programot.

 

Musical.ly – az új őrület
Tömeghisztéria a musically-s találkozón (Fotó: Kamarás Boglárka)

 

Az említett találkozón ugyanis több ezer tinédzser jelent meg – lebénítva részben még az áruház körüli közlekedést is. Így hamarosan biztonsági segítséget kellett kérniük a szervezőknek a helyzet megoldására.

No, de térjünk vissza a gyökerekhez, s nézzük meg, hogy mi is az a musical.ly? Ha a kedves olvasó a 10-40 év közötti életkorba tartozik, akkor valószínűleg nem hangzik számára újdonságnak ez a téma. Aki még tinédzser, annak azért nem, mert maga is űzi ezt a „hobbit”, aki pedig szülői státuszban van, az gyermeke révén szembesülhet nap mint nap ezzel az applikációval.

Musical.ly – az új őrület
Az applikációt nagyon sok tinédzser használja (Fotó: Kamarás Boglárka)

A musical.ly ugyanis egy olyan alkalmazás, amely rövid, a felhasználó által a megadott hangklipre rátátogott/előadott videók megosztását teszi lehetővé. A program egyszerűen kezelhető, és csupán némi fantázia – és egy okostelefon - kell ahhoz, hogy a leleményes tinédzser (mert főként az ő körükben népszerű ez a kreatív „játék”) vicces, érdekes vagy meghökkentő kisfilmeket készítsen, majd azt feltöltse a „Hálóra”.

Merthogy az is fontos, hogy a népszerű zeneszámokra megkreált videókat minél többen lássák, és a készítő visszacsatolást kapjon arra vonatkozóan, hogy mennyire találták a nézők szimpatikusnak ötleteit, vagyis – a Facebook-os világ szlengjével élve – hogy hányan dobnak rá like-ot!

 

A cikk teljes hosszában elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2018/04/14/musical-ly-az-uj-orulet/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >