Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Baráth Eszter Adrienn nyerte a IX. Fehérvári Versünnepet Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. április 23.
ImageA Városházán rendezték a IX. Fehérvári Versünnep döntőjét. A rangos tehetségkutató verseny utolsó fordulóján tizenkét fiatal mondott el egy-egy verset – köztük Arany, Kosztolányi, Karinthy Frigyes és Szilágyi Domokos költeményével. A Kubik Anna Kossuth- és Jászai-díjas színművész elnökletével értékelő zsűri döntés alapján 2018-ban Baráth Eszter Adrienn bizonyult a legjobbnak Márai Sándor Mennyből az angyal című költeményével.

 

Hagyományosan a Városháza Dísztermében rendezték a IX. Fehérvári Versünnep döntőjét.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester ünnepi köszöntőjében megfogalmazta, hogy a tehetségkutató verseny nagy siker, amit mi sem bizonyít jobban, mint a versmondó fiatalokra kíváncsi nézőkkel megtelt Díszterem. „Azért jöttünk ide, hogy őket meghallgassuk, és meghallgassuk azt is, hogy mit gondolnak a verseken keresztül az életről, az élet nagy kérdéseiről, hogy mi erről a fiatal generáció véleménye.” Az igazi mozgalommá fejlődött Versünnep kapcsán köszönetét fejezte ki az alapító Varga Sándornak, a Fehérvár Médiacentrumnak, a mentoráló művészeknek, az iskoláknak és a tanároknak, valamint az évről évre szakmai munkájával közreműködő zsűrinek, amelynek a tagjai segítőkészen, barátsággal viszonyulnak a fiatalokhoz. A polgármester hangsúlyozta, hogy a verseny – ami mint tehetséggondozás nem ér véget magával a döntővel – elsődleges célja a lehetőség biztosítása a megmutatkozásra.

A döntőben Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész elnökletével értékelte a versmondásokat a zsűri, a bíráló bizottság tagjai Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház színművésze, a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Tornyai Gábor plébános, Bobory Zoltán költő, író, előadóművész, valamint Vakler Lajos Penna Regia-díjas újságíró, a Fehérvár Médiacentrum szerkesztő-riportere.

A 2018-as döntő főszereplői Bakó Fanni, Baráth Eszter Adrienn, Ferenczy-Nagy Boglárka, Jenei Márton, Jónás Olivér, Kerényi Réka, Mátics Anna, Nyári Ádám, Somos Máté, Szűcs Panna Villő, Tóth András Bence és Varga Eszter voltak – akik színes palettáját mutatják meg érdeklődésüknek előadásaikkal: választottak verset többek között Aranytól, Kosztolányitól, Máraitól, Határ Győzőtől és Szilágyi Domokostól is. A fiatalokat a Vörösmarty Színház színművészei és művészeti munkatársai mentorálták a döntő előtt: Juhász Illés, Kelemen István, Kerkay Rita, Kozáry Ferenc, Lábodi Ádám, Láposi Réka, Matuz János, Tüzkő Sándor, Varga Lili és Váradi Eszter Sára.

Az eredményhirdetés kezdetén Nagy Zoltán Péter, a Versünnep és a Verstábor egyik állandó résztvevője, szervezője beszélt a Verstábor célkitűzéseiről és az eddigi nagyszerű tapasztalatokról, élményekről; elmondta, hogy az idei tábor témája a szerelem lesz, a hozzá kapcsolódó művészeti alkotásokkal. A Versünnep ötletgazdájának, Varga Sándornak az özvegye, Mihályi Magdolna adta át a döntősöknek a 2018-as Székelyföldi Verstáborba szóló meghívót, ahol folytatódik majd a tehetséggondozó program. Kiss Gábor, székesfehérvári születésű író könyvekkel kedveskedett a finalistáknak, valamint könyvcsomagot ajánlott fel a Vörösmarty Társaság és a Fehérvár Médiacentrum – a döntősöknek Mészáros Attila alpolgármester, Bobory Zoltán és Vakler Lajos gratuláltak.

Kubik Anna
értékelésében elmondta, hogy a döntő színvonala nagyon egyenletes volt, és szinte lehetetlen volt összehasonlítani a versmondásokat. Igényesnek találta a versválasztásokat, méltatta az értelmezéseket, és a további fejlődés lehetőségéről szólt – ami legközelebb a nyári táborban valósul meg, ami a valódi jutalma a megmérettetésnek.

A Széphő Zrt. különdíját Szauter Ákos vezérigazgató Tóth András Bencének a versválasztásért és a fejlődésért, a Fehérvár Médiacentrum különdíját Hagymásy András ügyvezető Mátics Annának a sokszínű művészeti érdeklődéséért és teljesítményért adta át.

A zsűri döntése alapján két harmadik helyezett lett: Szűcs Panna Villő és Jónás Olivér, a második helyezést szintén ketten, Varga Eszter és Ferenczy-Nagy Boglárka nyerték el. 2018-ban a legjobb versmondó Baráth Eszter Adrienn lett, aki Márai Sándor Mennyből az angyal című költeményét mondta, neki Kubik Anna, dr. Cser-Palkovics András és Tornyai Gábor gratuláltak.

Bobory Zoltán köszönetet mondott a műsorvezetőknek, Keller Jánosnak és Látrányi Viktóriának. A zárszóban Hagymásy András azt kívánta, hogy mind a nézők, mind a döntősök őrizzék meg magukban az elődöntő és a döntő pillanatait, majd köszönetet mondott a zsűri munkájáért.

A döntőről készült televíziós felvételt az érdeklődők a későbbiekben a Fehérvár Televízióban tekinthetik meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >