Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Elveszített rangadók kölyökben és serdülőben
Elveszített rangadók kölyökben és serdülőben Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 08.

ImageAz Alba Volán kölyök és serdülő korosztályos csapatai is az SC Csíkszeredát látták vendégül szerdán. Az erdélyi klub tehetséges fiataljai mindkét mérkőzésüket megnyerték. - Jól kezdte a mérkőzést a Volán, Szabó Dániel a kapu torkából váltotta gólra Vincze átadását. (1-0). Kiegyenlített mezőnyjátékot követően egy perc leforgása alatt megfordították az állást a vendégek.

Előbb Reisz villant: a bal oldalról a kapu mögé húzott, majd hirtelen bekanyarodott, és Berényi alatt átcsúsztatta a pakkot a gólvonalon. (1-1) Majd emberelőnyben Hildebrand lőtt bombagólt távolról. (1-2)

A középső felvonásban mindkét csapat keményen küzdött, fegyelmezeten és sportszerűen, tiszta eszközökkel védekeztek. Egyszer azonban kihagyott a szeredai hátsó alakzat figyelme, Szabó a jobb oldalról a kapuelőtér felé indult, meglátta a kapuval szemben üresen álló Vinczét, passzolt, csatártársa pedig higgadtan a léc alá emelt. (2-2)

A befejező húsz percben fölénk kerekedett a Csíkszereda. A technikás Reisz ismét fifikás megoldást választott, három védőnk gyűrűjében finom cselekkel megállíthatatlanul kapura tört, majd kötényt adott Berényinek. (2-3) Fiataljaink nagyon igyekeztek, hogy kiegyenlítsenek, olykor emiatt túlságosan is egyénieskedővé vált a játékuk. A vendégek kontrára rendezkedtek be, egy ilyen végén Máté növelte az előnyüket. (2-4) A végeredményt a nehéztüzér, Hildebrand állította be egy távoli bombával. (2-5)

Csapatunk nagy küzdelemben maradt alul, egy rosszul sikerült harmadnak köszönhetően. A játék képét hívebben tükrözte volna egy kicsit szorosabb eredmény.

Serdülő bajnokság:


Alba Volán - SC Csíkszereda 4-5 (1-2, 1-2, 2-1)
Székesfehérvár, 50 néző, vezette: Haszonits, Barabás, Márkus.


Alba Volán: Vég - Szakácsi, Reiter A., Horváth G., Csombok, Somos, Bencze, Füri, Pukli, Kovács D., Gábor, Arany, Árkovics B., Sofron Á., Kövér, Kis, Molnár, Tóth G., Pillók, Szimler, Pesti D., Ágoston (kapus). Vezetőedző: Fekti István.


SC Csíkszereda: Tőke - Egyed R., Márton, Csíki, Bíró G., Bors, Farkas, Okos, Elekes A., Prakab, Salló, Molnár Z., Pataki, Hildebrand, Bíró M., Hodos, Tranca, Sárpátki, Tamás, Reisz, Onodi (kapus). Vezetőedző: Prakab Gábor.

Alig indult el a mérkőzés, máris kettős emberelőnybe került a Volán, nem is rövid időre, de szerencsére sikerült megúszni ezt a nehéz percet. Aztán egy kihagyott emberelőnyt követően 4-3 elleni játékhelyzet alakult ki a mi javunkra, de a fórból a Szereda ugrott meg, Okos passzát Molnár vágta a kapuba. (0-1) Alig két perc múlva sikerült kiegyenlítenünk, Tóth távolról hatalmas gólt ragasztott Tőke kapujába. (1-1) Összevonta szemöldökét Prakab mester, és az elkerülhető gól láttán azonnal lehívta a kapusát, Onodit küldve a jégre. Bő két perccel a harmad vége előtt a kapunk előtt bizonytalankodott a védelmünk. Kapusunk már feküdt, a korong szabadon volt, ám nem tudtunk felszabadítani, Hildebrand ott termett, és gólra váltotta az esélyt. (1-2) A játék kimondottan nagy iramú és magas színvonalú volt az elejétől kezdve, két remekül felkészített csapat küzdött egymással a jégen.

A pihenő után folytatódott a rangadóhoz méltó hoki. A Volán többször közel került a kiegyenlítéshez, de egy emberelőnyünkben eladott korong után Molnár egyedül vezethette Végre a pakkot, és be is lőtte a szólót. (1-3) Nem roggyant meg a Volán, a következő emberelőnyünkben Gábor Balázs a kapu torkából zárkóztatta fel a hazai csapatot. (2-3) Sajnos a gól után rögvest mi szabálytalankodtunk, felálltak a vendégek, Prakab pedig a kék vonalról megoldhatatlan feladat elé állította Vég kapust. (2-4) Fekti István is kapuscserére szánta el magát, Ágoston Olivér állhatott be. Óriási esélyt kapott a Volán a felzárkózásra, fél percen belül Csíki és Tranca is mehetett a büntetőpadra. A másfél percnyi kettős emberelőnyből azonban nem lett semmi, mert Szimler és Gábor is szabálytalankodott a támadóharmadban 13 másodpercen belül. A 3-3 elleni játék alatt nem esett gól, viszont Fekti mester pedagógiai megfontolásokból a harmadik harmad közepéig nem vetette be fegyelmezetlen játékosait.

A befejező húsz percre óriási elszántsággal jött ki a Volán, a fiatalok minden erejüket latba vetve harcoltak az egyenlítésért. Hamar sikerült is felzárkózni, egy elképesztő védőhibát a meccsen rengeteget dolgozó Tóth használt ki. (3-4) Érett az egyenlítés, ám emberhátrányban ismét a Szereda talált be, Hildebrand révén. (3-5) Nagy napja volt a még kölyök korosztályú Hildebrand Szabolcsnak, hiszen azt egymást követő kölyök és serdülő meccsen egyaránt játszott, és mindegyiken két gólt lőtt. Ám ez a príma kis meccs közel sem volt még lefutott, a hibája javítására lehetőséget kapó Szimler a kapu mögül pazarul hozta helyzetba Tóthot, aki szépen tett pontot az akcióra. (4-5) Volt hátra hat perc, nagy hajrát nyitott a Volán, de az SC taktikusan védekezett. A végén még lehozta a kapust is Fekti mester, az utolsó 12 másodpercre ráadásul eggyel kevesebben lettek a vendégek, az állás azonban nem változott.

Kölyök bajnokság:


Alba Volán - SC Csíkszereda 2-5 (1-2, 1-0, 0-3)
Székesfehérvár, 50 néző, vezette: Árkovics, Barabás.


Alba Volán: Berényi - Kelemen, Szűts, Kocsis, Prajda, Barbély, Kiss A., Szaller, Szabó D., Balogh B., Varga B., Lakatos, Szakácsi, Szalai B., Sándor, Pados L., Prácser. Vezetőedző: Szongoth Kristóf.


SC Csíkszereda: Adorján - Nagy T., Egyed, Antal, Csíki, Silló, Szőcs P., Molnár, Máté, Hildebrand, Gecse, Erőss, Todor, Reisz, Janovits, Péter, Bors. Vezetőedző: Prakab Gábor

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >