Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Carruth az EBEL legjobb kapusa
Carruth az EBEL legjobb kapusa Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. április 25.
ImageNémi meglepetésre a Volán előtt éppencsak rájátszásaba jutó Bolzano győzelmével véget ért az Erste Bank Eishockey Liga idei kiírása, az osztrák bázisú pontvadászat illetékesei pedig elkészítették a legjobbak rangsorát. A statisztikából kiderült, hogy a playoffról hajszállal lemaradó Fehérvár AV19 kapusa, Mac Carruth a teljes szezon alapján 92,7 százalékos védési hatékonyságával a legjobb hálóőrnek bizonyult!

 

 

Előkelő társaságban bizonyult a legjobbnak az amerikai hálóőr, hiszen a képzeletbeli dobogó második fokán a rutinos, régi EBEL-portás, a bécsi Jean Philippe Lamoreux, a harmadikon pedig a bajnokcsapat Bolzano kapusa, Pekka Tuokkola végzett (ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a finn a rájátszásban szintúgy 92,7 százalékon védett).

„Természetesen először is szeretnék gratulálni Tuokkolának a bajnoki címhez. Mindig jó mérkőzéseket játszottunk a Bolzanóval. Emellett elismerés illeti az összes kapust a playoffban nyújtott teljesítményéhez, a bajnokságban idén mindenki kiváló számokat produkált. Ha egy kapus jól véd, az nem csak neki, hanem a csapatnak is köszönhető, így szeretném megköszönni a csapattársaimnak, hogy blokkolták a lövéseket és keményen küzdöttek a kapu előtt. Nem mehetek el szó nélkül az edzőink mellett sem: mindig részletesen elemeztük a mérkőzéseket, ezáltal pedig a játékosok és én is fejlődhettem. Külön kiemelném Cam MacDonaldot, a kapusedzőnket, aki eszméletlen mennyiségű munkát fektetett a kapusokba idén." - nyilatkozta a Volán honlapjának az egyelőre hazájában, szárazon készülő kapus.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >