Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Jó úton halad az átalakult fehérvári hokiklub
Jó úton halad az átalakult fehérvári hokiklub Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2018. május 04.
ImageSzezonzáró fogadáson köszönte meg a támogatók segítségét a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának menedzsmentje. Az eseményen a nemrég véget ért budapesti világbajnokságon szerepelt fehérvári hokisok is jelen voltak.

 

 

Első EBEL-idényén van túl az átalakult Fehérvár AV19 SC. A menedzsment nevében Gál Péter Pál, a klub elnöke értékelt és mondott köszönetet a jégkorongklub mögött álló támogatóknak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok VIP-termében.

„Ebben a szezonban vettük át Ocskay Gábortól a gyönyörű örökséget, ami persze sok kihívással is járt, de olyan alapokat kaptunk, amire lehetett építkezni. A feladatunk, hogy újabb téglákkal bővítsük az építményt. Ehhez kellenek a támogatók, akik segítenek, hogy a Fehérvár AV19 továbbra is a Bajnokok Városa egyik legfényesebb gyémántja ehessen. A szakmai munkában és a gazdasági háttér megteremtésében is igyekszünk megfelelni az összes kihívásnak és jól is állunk a munkával, akkor is, ha a play-offba nem jutott be a csapat. Már körvonalazódik az a keret, amely előre léphet, a csapat magja itt fogja folytatni a következő idényben is. A csarnok átalakítása is folyamatban van, a legmodernebb palánkrendszert építettük ki, szintén nyáron valósul meg egy fejlesztés a világításban, és a szövetséggel együtt a hang- és eredményjelző-technikában is belevágtunk egy fejlesztő projektbe.”

Az elnök hangsúlyozta, a játékosok és stáb minden juttatását rendben kifizették, miközben a TAO-pénzek lehívása is folyamatban van. A város továbbra is rendkívül pozitívan áll a klub támogatásához, az egyesület pedig ezzel igyekszik a legtökéletesebben sáfárkodni. Gál Péter Pál az összes többi támogatónak is köszönetet mondott, egyben meginvitálta őket a következő szezonra is.

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is köszöntötte a megjelenteket. „Nem kell különösebben ecsetelnem ebben a közegben, hogy ami ebben a csarnokban történik, annak óriási a városmarketing értéke. Hihetetlen elkötelezettséggel és lelkesedéssel áll a közönség a csapat mögött, már utánpótlás szinten is, ennek nemzetközi híre van. Nagyon fontos, hogy vannak fehérvári kiválóságok a játékosok között, a gyerekek számára ők a legnagyobb példaképek. Külön szeretném megköszönni a legrégebbi támogatóknak, egyben köszöntöm az újakat. Hogy ebben a sportágban jó helyre megy a támogatás, azt a világbajnokság is igazolta.”

A polgármester kiemelte, hogy nagy állami cégek is a csapat mellé álltak. A szövetségtől kapott kétszázmillió forintos társaságiadó-támogatás a jelenlegi csarnok modernizálásában segít, így a majdani új, nagy csarnokkal együtt egyedülálló infrastruktúrája lesz a jégkorongnak Székesfehérváron. Cser-Palkovics András végezetül hozzátette, a jövő nagy feladata, hogy a helyi tehetségeket itt is tartsa felnőtt játékosként a klub, illetve segítse a gyerekeket akkor is, ha végül nem lesznek profi felnőtt játékosok.

Ocskay Gábor, a fehérvári jégkorong tavaly nyugalomba vonult vezetője immár részben kívülállóként tudta értékelni a magunk mögött hagyott szezont. Ő is elmondta, nagyon sok régi szponzor van ma is a csapat mellett. „Ahhoz, hogy az új csarnokban majd legalább az alsó karéj megteljen négyezer emberrel, már most hatalmas munka kell mindenki részéről. Ez már egy hatalmas üzem, ami nem működtethető úgy, mint húsz évvel ezelőtt. Hogy maradhassunk azon a szinten, ahol vagyunk, kellenek az új segítők is, és kell olyan szakmai munka, aminek köszönhetően az utánpótlásból nem csak egy-két fiatal válik nemzetközi szintű játékossá” - mondta Ocskay Gábor, aki közelmúltbeli szívproblémáit tréfásan említve hozzátette, hogy a vérvételnél kiderült a kórházban, sok a vérében a kék és a fehér…

A szezonzárón a válogatottban szerepelt fehérvári hokisok közül Kóger Dániel, Erdély Csanád és Stipsicz Bence volt jelen.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >