Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Városi Ballagás 2018 Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. május 07.
ImageKözel 1500 végzős középiskolást köszöntöttek a Városi Ballagáson. A város mind az 59 érettségiző osztálya részt vett a közös ünneplésen, amelyen dr. Cser-Palkovics András polgármester ünnepi gondolatokkal búcsúzott Székesfehérvár nevében a ballagó diákoktól.

 

 

A maturálók nevében Nagy Boglárka, a Vasvári Pál Gimnázium végzős tanulója, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke idézte fel a legszebb középiskolai emlékeket. Különösen nagy meglepetést és örömöt tartogatott a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnázium 12/C osztálynak ez nap, hiszen az ünnepségen hirdették ki a Fehérvár Médiacentrum által meghirdetett tablóverseny győztesének nevét. Székesfehérvár polgármestere a 12/C osztályfőnökének és diákképviselőinek adta át a város 100 ezer forintos díját, amellyel hozzájárultak a bankett költségeihez.

A Ballagási Hét eseményeit lezáró Városi Ballagásra a város 18 középfokú oktatási intézményéből 59 végzős osztály érkezett szombaton reggel a Belvárosba. A hagyományos Városház téri helyszínt a Szent Imre-templom felújítása miatt nem foglalhatták el a diákok, helyette a Püspöki Palota előtti területen rendezték meg a ballagást. A közös ünnepségen 1447 diák vett részt.

A Városi Ballagás ünnepi műsorában, valamint a köszöntő beszédekben egyszerre volt jelen múlt, jelen, jövő. Közös városi ballagásokat már 1959 óta rendeznek Székesfehérváron. Értékei, hagyományai között különleges helyet foglal el az, hogy Fehérvár diákváros, mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester.

„Ahogy a diákokban, a tanárokban, a szülőkben, úgy a városban is sok-sok élmény és emlék él, amit a fiataloknak köszönhetünk. Azt a hangulatot, amit csak a fiatalok tudnak megadni a város mindennapjaiban. Ez néha hangos, de hozzátartozik a városhoz és hozzátartozik a fiatalok mindennapjaihoz is, hiszen megadja a fiatalságnak azt a sok-sok szép emlékét, ami végigkíséri az életünket.” A polgármester kiemelte: a Versünnepnek, a Fehérvár Hangjának, a nemzeti ünnepeinknek köszönhető, hogy találkozhattunk a fiatalokkal és élő kapcsolat alakulhatott ki rengeteg diákkal. „Elbúcsúzni nem könnyű, és abban reménykedem, hogy nem végleges a búcsú. Akik most elmennek, visszatérnek majd Székesfehérvárra. Egy olyan városba, amely szereti és büszke is a fiataljaira, igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a diákok mindent megkapjanak, ami az életükhöz szükséges. Sok sikert kívánok mindenkinek a jövő héthez, az egész város Nektek fog szurkolni, hogy Ti kevésbé izguljatok, majd mi izgulunk helyettetek!” - zárta beszédét Székesfehérvár polgármestere.

A várostól és az alma matertől búcsúzó, virággal a kézben ballagó, tarisznyával és bölcsességgel felvértezett fiatalok nevében Nagy Boglárka felidézte a Ballagási Hét megható és vidám pillanatait egyaránt. A Vasvári Pál Gimnázium végzős tanulója, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke beszédében szólt az utolsó tanórák okozta édes-bús érzésekről, a szerenád és a „bolondos” ballagás feledhetetlen hangulatáról, a vizsgák előtti drukkról, no meg a nagybetűs élet által tartogatott új kihívásokról, amelyek mind-mind egyszerre kavarognak az érettségi előtt állók gondolataiban. „Mi, akik itt éltünk, tanultunk Székesfehérváron, sokat köszönhetünk a városnak. Jól éreztük magunkat itt, hiszen nemcsak a tanulás feltételeit adta meg a város, hanem sok-sok lehetőséget a szórakozásra, kikapcsolódásra. Középiskolás éveinknek most búcsút mondunk, de Székesfehérvárnak nem!” 

A köszöntőket követően Ferenczy-Nagy Boglárka, a 21 gramm és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kamarazenekarának közös előadásában Ákos: Mindig a fénybe nézz, valamint a Republic: Ezt a földet választottam című dala hangzott el.

Nagy meglepetést és örömöt okozott, amikor kihirdették az első alkalommal megrendezett tablóverseny győztesét. A Fehérvár Médiacentrum hirdette meg a fehérvári középiskolások végzős osztályainak szóló versenyt, amelyen a Székesfehérvár Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnázium 12/C osztályánK ötletét és alkotását találták a legjobbnak az interneten szavazók. Ám a meglepetés csak ezután következett, amikor kiderült, hogy Székesfehérvár Önkormányzata a győztes osztály bankettköltségeihez 100.000 Ft-tal járul hozzá. A díjat és a jutalmat dr. Cser-Palkovics András polgármester és Látrányi Viktória, a Fehérvár Médiacentrum hírigazgatója adta át az osztályfőnöknek és az osztályt képviselő diákoknak.

Az ünnepség zárásaként a hagyományoknak megfelelően a végzős diákok emlékszalagot kötöttek Székesfehérvár zászlajára. Ezt követően az osztályok visszatértek saját intézményeikbe, ahol mindenki megtartotta iskolai ballagási programját is. Hétfőn a magyar írásbelikkel kezdődnek a 2018-as érettségi vizsgák.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >