Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Riválisa kezébe adta a döntést a Vidi
Riválisa kezébe adta a döntést a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. május 07.
ImageNagy küzdelmet, feszültséget, fizikai csatát, ám kevés focit és csalódást keltő 0-0-ás döntetlent hozott a labdarúgó NB I szuperrangadója, a Videoton és a Ferencváros felcsúti ütközete. A fehérvári gárda ahhoz képest, hogy csak a győzelem jelentett volna számára sikert, keveset kockáztatott, ennek megfelelően kevés helyzetet is dogozott ki, így riválisa kezébe adta a döntést.

 

 

Ha a Fradi nem hibázik a hátralévő 4 fordulóban, bajnok, ha botlik is közben, a Vidinek meg kell nyernie a meccseit, ami cseppet sem könnyű feladat, tekintve a mostanában mutatott lagymatag, fantázia nélküli támadójátékot.

Egyre inkább kijelenthető: Marko Nikolics vezetőedző és a klub illetékes elöljárói nagyon rosszul döntöttek, amikor a télen kitették a csapat keretéből a két leggyorsabb játékost, Henty-t és Suljicot, akikkel sokkal nagyobb volt a csapat támadó repertoárja, mint most. Bármennyire is gólérzékeny a két Scsepovics és Lazovics, nem a gyorsaság az erősségük, így gyakorlatilag a Vidi előre játékából Nikolics kivette a sebességet, gyakorlatilag feladta a kontrák lehetőségét Henty-ék kiebrudalásával.

Arról nem is beszélve, hogy Géresi a sérülése okán egész tavasszal használhatatlan, most éppen Marko Scsepovics is sérült, így az őszi jól működő támadóarzenálból, hat minőségi csatárból három maradt, a Fradi ellen pedig csak Lazovics és Stefan Scsepovics. Az aranyról döntő rangadón nem ült igazi támadó a cserepadon. Ez azért - valljuk meg - minimum luxus, de inkább kapitális öngól egy ilyen lehetőségekkel bíró csapattól. Arról nem is beszélve, hogy Lazovicsot két sárgával újra kiállították a hosszabbításban, így minimum egy meccset ismét kihagy, azaz jelenleg Stefan Scsepovics a piros-kékek egyetlen bevethető támadója! Az ezüstérmeket már nagyon unja mindenki Fehérváron, ami nem is csoda, hiszen az elmúlt években annyit gyűjtött ebből a csapat, amennyi egy évszázadra is elég lenne. Újabb aranyat szeretnének, ám ahogy tavaly és azt megelőzően még néhányszor, a játékosok újra az éppen aktuális nagy rivális kezébe adták a döntést, ami ritkán jelentett jót. Sőt, egyszer sem...

A Videoton legközelebb a Haladást fogadja, május 12-én, szombaton 17.00 órakor. Azt már le sem kell írni, hogy a kötelező győzelem terhével.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >