Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ocskay Gábor: Felháborító! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 09.

ImageAz Alba Volán szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor kijelentette: „Felháborító teljesítményt nyújtott Forsyth, rengeteget hibázott játék közben. Hátvédnek vettük, de jó ideje csatárként próbálta Ted Sator használni, mert eredeti posztján nem tudta.”

 

Ocskay Gábor: Felháborító! 2009.01.08. 18:03 Az Alba Volán szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor kijelentette: „Felháborító teljesítményt nyújtott Forsyth, rengeteget hibázott játék közben. Hátvédnek vettük, de jó ideje csatárként próbálta Ted Sator használni, mert eredeti posztján nem tudta.” Csapatunk vezetője mindezt a jegkorong.blog.hu internetes szakportálon nyilatkozta azzal kapcsolatban, hogy a kanadai játékos szerződését ma felbontotta a klub.

Azt már korábban is elárulta Ocskay Gábor – éppen honlapunk megkeresésére még a Klagenfurt elleni fantasztikus győzelem előtti napon -, hogy valamennyi játékosnak a belét kell húznia a jégen, mert ha nem így tesznek, akkor már a szezon befejezése előtt megteszik a szükséges lépéseket. A szakosztály-igazgató nem a levegőbe beszélt, s érdekes, hogy Forsyth elküldésével már az ötödik légiósról derül ki: nem Alba Volán-szintű játékos. Hiszen emlékezzünk csak: még a bajnokság előtt, a felkészülés során mutattak ajtót Todd Jacksonnal, majd nagy reményeket fűztünk a két finn, Alanen és Yli-Junnila játékához, s végül a Salzburg elleni meccs egyik „hőse”, Derek Couture is hasonló sorsra jutott, mint most Forsyth.

Image
.

 De térjünk vissza a www.jegkorong.blog.hu-n olvasható Ocskay Gábor-nyilatkozatra: „Egy szakasz lezárult az EBEL-ben, ezt értékelve jutott a csapat vezetése arra a következtetésre, hogy lépnie kell. A válás oka elsősorban a gyenge játék volt. A pluszmínusz mutatókat és a kiállítási arányokat tekintve felháborító teljesítményt nyújtott Forsyth, és rengeteget hibázott játék közben. Hátvédnek vettük, de jó ideje csatárként próbálta Ted Sator használni, mert eredeti posztján nem tudta. Új helyén sem vált be, pedig rengeteg bizonyítási lehetőséget kapott, szinte minden sorban. Egyszerűen nem teljesített úgy, ahogy kellett volna. Úgy tűnik, ezzel a csapattal fejezzük be az EBEL-t és az OB 1-et. Érzünk még annyit a keretben, hogy elérjük célunkat, a rájátszást.

Természetesen senkit nem szeretnénk hitegetni, ez nagyon nehéz lesz. Először is Linzben és Ljubljanában is pontot, pontokat kell szereznünk, utána a hátralévő tíz meccsből hetet itthon játszunk, és ez előny. Ráadásul erre a szakaszra három tévés mérkőzés esik. Ha a rájátszásért folytatott versenyt matematikailag is elveszítjük, akkor sem áll meg az élet. A vezetés elvárása, hogy a csapat akkor is ugyanolyan erőbedobással küzdjön tovább. Természetes, hogy a háromezer nézőt ki kell szolgálni, de fontos, hogy az Alba Volán bebizonyítsa, előrelépett az előző bajnoksághoz képest. Ez esetben a cél a kilencedik hely megszerzése lesz, illetve az, hogy minél több pontot gyűjtsenek, ezáltal minél kevésbé maradjanak le. Most úgy tűnik, ha nem jutunk a nyolcba, akkor ez a kérdés a Red Bull Salzburg körüli balhé után dőlt el, a bajnokság második felében nem tudunk úgy szerepelni, mint az elején. De az értékeléssel várjuk meg a szezon végét.

Ted Satorrel egy plusz egyéves szerződést kötöttünk. A hogyan továbbról a magyar bajnokság rájátszása után beszélgetünk. Mindenkit biztosíthatok afelől is, hogy fő támogatóink, Székesfehérvár városa és az Alba Volán Zrt. továbbra is teljes mellszélességgel a csapat mellett állnak, és szakosztály-igazgatóként én is mindent tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy folytatni tudjuk az EBEL-szereplésünket. Azt látni kell, hogy a 2009. év gazdasági szempontból jóval nehezebb lesz, mint az előző volt, így megjósolhatatlan, hogy a rengeteg kis és közepes támogatónk közül hányra számíthatunk továbbra is.

Ebben az évben ismét bebizonyosodott, hogy Skodával nem lehet Mercedes ellen versenyezni hosszú távon. Amíg az utánunk következő legkisebb költségvetés is kétszerese-háromszorosa a miénknek, nehéz felvennünk a versenyt. Csak egy példát hadd említsek. Amikor nekünk és a Graznak is szükségünk volt egy jó csatárra, megkerestük a kanadai Marc Brownt. Olyan összeget kért, amilyenből három légióst fizetünk jelenleg. Néhány napra rá a Graz nevetve kifizette, leigazolta. Ezzel együtt van lehetőség a javulásra. Mindannyian követtünk el hibákat, nem keveset. Hibáztam én is, a menedzsment is, a szakmai vezetés is, a játékosok is. Ezekből tanulnunk kell. Sok jel szerint nem biztos, hogy a tengerentúli játékosokat kell erőltetnünk a továbbiakban. Lehet, hogy az észak-európai irányt okosabb lenne megcéloznunk.”

Azt már csak mi fűzzük hozzá: az EBEL többi csapatánál a légiósok a meghatározó, húzó emberek, s ha rátekintünk a liga pontlistájára, fehérvári vonatkozásban a következő képet kapjuk:

18. Palkovics Krisztián: 40 pont: 40 mérkőzés, 23 gól, 17 gólpassz
31. Ocskay Gábor: 35 pont: 42 mérkőzés, 15 gól, 20 gólpassz
50. Kovács Csaba: 28 pont: 42 mérkőzés, 18 gól, 10 gólpassz
54. Nathan Martz: 27 pont: 38 mérkőzés, 4 gól, 23 gólpassz
77. Fekete Dániel: 19 pont: 42 mérkőzés, 9 gól, 10 gólpassz
90. Horváth András: 16 pont: 38 mérkőzés, 3 gól, 13 gólpassz
116. Tokaji Viktor: 11 pont: 34 mérkőzés, 2 gól, 9 gólpassz
124. Blake Forsyth: 10 pont: 42 mérkőzés, 2 gól, 8 gólpassz
128. Nagy Gergő: 9 pont: 38 mérkőzés, 3 gól, 6 gólpassz
137. Sofron István: 7 pont: 42 mérkőzés, 4 gól, 3 gólpassz
142. Ryan Bonni: 7 pont: 22 mérkőzés, 1 gól, 6 gólpassz
142. Andreas Byström: 7 pont: 38 mérkőzés, 1 gól, 6 gólpassz
147. Nick Martens: 6 pont: 29 mérkőzés, 3 gól, 3 gólpassz
164. Benk András: 5 pont: 39 mérkőzés, 1 gól, 4 gólpassz
164. Jason Guerriero: 5 pont: 7 mérkőzés, 1 gól, 4 gólpassz
174. Hegyi Ádám: 4 pont: 42 mérkőzés, 0 gól, 4 gólpassz
174. Vaszjunyin Artyom: 4 pont: 42 mérkőzés, 0 gól, 4 gólpassz
182. Derek Couture: 3 pont: 10 mérkőzés, 1 gól, 2 gólpassz
188. Rastislav Ondrejcik: 3 pont: 38 mérkőzés, 0 gól, 3 gólpassz
213. Fodor Szabolcs: 1 pont: 23 mérkőzés, 1 gól, 0 gólpassz
213. Yli-Junnila: 1 pont: 9 mérkőzés, 1 gól, 0 gólpassz
216. Johannes Alanen: 1 pont: 12 mérkőzés, 0 gól, 1 gólpassz
216. Jobb Dávid: 1 pont: 41 mérkőzés, 0 gól, 1 gólpassz

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >