Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az állatvédelem oktatása, az önkéntes-hálózat fejlesztése Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. május 10.
ImageBiztonságban, megfelelő környezetben, kiváló szakmai háttérrel gondozzák a HEROSZ Fehérvári Állatotthonába kerülő állatokat immár több mint 25 éve. Több tízezerre tehető a meggyógyított és szerető gazdához juttatott állatok száma.

 

 

A dolgozók és az önkéntesek emellett nagyon fontosnak tartják a felnövekvő generációk környezeti nevelését, szemléletváltását is a felelős állattartás és az állatvédelem érdekében. Többek között erről is szó esett ma délután azon a bejáráson, amelyen részt vett Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő.


Székesfehérvár polgármestere az elmúlt időszakban több állatmenhelyre is elment. A helyszíni bejárásokon felmérték, hogy az eddigi támogatásokon, együttműködésen kívül milyen segítségre van leginkább szükségük, és abban milyen szerepet tud vállalni az önkormányzat.

„A Fehérvári Állatotthon és az Önkormányzat között hosszú ideje jó az együttműködés. Egy ilyen helyszíni bejárás után könnyebb arról beszélni, mire van szüksége a mindennapi feladatok szakszerű elvégzéséhez a szervezetnek.  Arra is választ kaphatunk, miben tud a város segítséget nyújtani: a szakmai háttér továbberősítésében, vagy olyan fejlesztésekben, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a menhely akár területileg, akár feladatkörileg bővülni tudjon.” – mondta a város polgármestere, miután Krepsz Gyöngyi és dr. Berey Attila vezetésével bejárta a menhelyet. 

Tapasztalatait összegezve hozzátette, nagyon erős a szakmai elkötelezettség, és a civil részvétel is. Az önkéntes munka mellett étel- vagy éppen pénzadománnyal lehet e helyeket támogatni. „Azt gondolom, érdemes ezt tenni, hiszen jó célra, jó helyre kerül a támogatás, amelyet jól is használnak fel az állatok érdekében. Arra kérek mindenkit, hogy akinek van lehetősége segíteni, az tegye meg ezt.”- tette hozzá dr. Cser-Palkovics András. 

A HEROSZ Fehérvári Állatotthonában jelenleg 112 kutya és 51 macska várja, hogy szerető gazdához kerüljön. Az utóbbi hetekben mind a kutyák, mind pedig a cicák terén elég jó volt az örökbefogadási arány, ezért van éppen a megszokottnál kicsit kevesebb az állat az otthonban. „A tavalyi évben mintegy ötszáz kutya és macska került be hozzánk, de az állomány jelentős része egy éven belül kicserélődik, azaz szerencsére gazdára talál.” – mondta Krepsz Gyöngyi, az állatotthon vezetője.

Nagy hangsúlyt fektetnek az állatvédelem oktatására és az önkéntes hálózat fejlesztésére. „A megelőzést nagyon fontosnak tartjuk, mert a legjobb az lenne, ha nem is kerülnének az utcára az állatok. Az önkénteseink szervezésében minden vasárnap közös kutyasétáltatás van az állatotthonban, ami akár családi programnak is tökéletes. Ilyenkor a szülők megtaníthatják a gyerekeknek, hogy hogyan kell sétálni és helyesen bánni egy kutyával, hogy lássa azt a gyermek: nem csak simogatásból áll a kutyatartás. Fogadunk iskolai csoportokat, 11 éve szervezzük a gyerektagozatunkat, lassan betelik a nyári napközis táborunk is. Ez mind azt a célt szolgálja, hogy a fiatalokat olyan irányba tereljük, hogy az állatokról megfelelően gondoskodni kell, és ez nem merül ki az etetésben.”

A vasárnap délután egy órakor kezdődő kutyasétáltatáshoz bárki csatlakozhat! Kérdés esetén a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen az önkéntesek készséggel válaszolnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >