Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megalakult Feketehegy-Szárazrét sportegyesülete
Megalakult Feketehegy-Szárazrét sportegyesülete Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2018. május 10.
ImageA városrészben élők szabadidős sporttevékenységének biztosítása az elsődleges célja a most megalakult Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidős Egyesületnek. Az alapítók sajtótájékoztatón számoltak be terveikről.

 

 

Mintegy hatezer ember él ma a Feketehegyen, sok fiatal költözött ebbe a városrészbe, és természetes igénye az itt lakóknak a rendszeres mozgás, sport. A most alakult Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidős Egyesület sajtótájékoztatóján elhangzott, elsősorban a tömeg- és szabadidősport lehetőségeit szeretnék megteremteni. Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte, a közösség önszerveződésében is nagy szerepe van a sportnak.

„Az elmúlt időszakban többen megkerestek azzal, hogy alakuljon egy szabadidős sporttevékenységet folytató egyesület, így alakult meg Feketehegy-Szárazrét sportegyesülete. Elsősorban programszervezéssel kívánja bizonyítani életképességét az egyesület, a taglétszám bővítése most nem elsődleges. Amikor közösségépítésről beszélünk, éppen ilyen gyakorlatra van szükség.” - mondta Szigli István. 

Az egyesület elnöke a korábban már számos fehérvári tömegsport eseményen szervezőként, kezdeményezőként megismert Csóra Renáta. „Az egyesület célja leginkább, hogy a környékbeli gyerekeknek szabadidős sporttevékenységet biztosítsunk, illetve nyári táborokat. Ezekben lesznek focis, kosaras, kézilabdás napok, biciklizni megyünk a gyerekekkel, futni tanítjuk őket, így mindenki megtalálhatja a leginkább hozzá illő sportot.” - számolt be már konkrétumokról Csóra Renáta. A gyerekek megmozgatását Szigli Zoltán elnökhelyettes is kulcskérdésnek nevezte. „Kitűztük magunk elé célnak, hogy a szobákból kicsalogassuk a gyerekeket. Van sportpálya a városrészben, és vannak tervek komoly fejlesztésekre.” 

Az új egyesület által szervezett első program május 26-án a városrész lakói számára szervezett kispályás labdarúgó kupa lesz, amelyre a feketehegyi utcák csapatai jelentkeztek és még jelentkezhetnek. Nyáron a már említett sporttáborokkal várják a gyerekeket, ami pedig az egyéb terveket és lehetőségeket illeti, elhangzott, hogy képzett edzők foglalkoznak majd azokkal, akik sportolni szeretnének az FSE égisze alatt. Csucsánszky Zoltán, a Videoton korábbi válogatott labdarúgója majd utánpótlás-edzője foglalkozik a focizni jelentkezőkkel, az egyesület használhatja a városrészben található műfüves pályát. 

Aki a Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidős Egyesület nyújtotta sportolási lehetőséggel élni szeretne, a 06 30 451 9585-ös telefonszámon érdeklődhet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >