Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Izraeli siker az Eurovízión
Izraeli siker az Eurovízión Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. május 13.
ImageA korábbi pontozási rendszernél izgalmasabb, de semmivel sem igazságosabb és jobb az Eurovíziós dalfesztivál aktuális pontozása. Ennek megfelelően ismét bebizonyosodott, hogy a szakmai zsűrik egészen más "kávéházban" pontoznak, mint a közönség.

 

A lisszaboni megmérettetésen így fordulhatott elő, hogy az országok szakmai ítészei által adott pontokkal fej fej mellett haladt a győzelemért Ausztria és Svédország képviselője, majd jöttek a közönség szavazatok, amelyek által egy furcsa stílusú izraeli dal (Netta - Toy) lett a befutó. Hogy hol volt a mi dalunk? Végig a 26 fős mezőny alján...

 
A szakmai zsűrinél a 22. pozícióban végzett az AWS és a Viszlát nyár, majd a közönségvoksok által felléphettünk a 21. pozícióba. A jelek szerint a metált nemigen szerette az összeurópai publikum, mint ahogy a szakemberek sem láttak - hallottak - benne sok fantáziát.
 
Összességében elmondható, hogy tovább hígult a felhozatal, évről évre egyre silányabb minőségű produkciókkal rukkolnak ki az indulók. Érdemes lenne az egész dalfesztivált újragondolni, mert ebben a formában a rendező országnak és a győztesnek lehet jó buli, másnak aligha.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >