Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A középső harmadban elment a hajó Linzben Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 10.

ImageAz Alba Volán esélyei matematikaiak az EBEL rájátszásába kerülésére, a 43. fordulóban ugyanis a Graz nyerni tudott, mi viszont vereséget szenvedtünk Linzben. Ezzel hátrányunk kilenc pontra nőtt.- Nem kezdődött jól ez a nagyon fontos mérkőzés, a fiatal Patrick Maier ugyanis élete első EBEL-gólját szerezve már a 6. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat. (1-0) A mi fiatal sorunk sem akart lemaradni, így Hegyi találatával kisvártatva kiegyenlítődött az állás. (1-1)

Nem sokára emberelőnybe kerültünk, de kapura lövésig sem jutottunk. Az első húsz perc a játék képét tekintve igazságos döntetlennel zárult. A középső felvonás maga volt a hidegzuhany. Horváth András a kezdés után 25 másodperccel mehetett a büntetőpadra, Matthiasson pedig be is vette Hetényi kapuját. (2-1)

Amikor pedig egy perc elteltével Ocskay is kiállni kényszerült, Lukas volt eredményes. (3-1) Martens kisbüntetését kivédekeztük, majd nem tudtunk élni DiLauro két perces száműzetése alatti létszámtöbbletünkkel. Mindenesetre a játékunk nem volt rossz, többször is közel álltunk a felzárkózáshoz.

Ám a Linz megkapta a hazai pálya előnyét, egy hosszú kettős emberelőny és Ocskay fegyelmi büntetése formájában, Mathiasson révén meg is ragadták a lehetőséget. (4-1) A pofon benne maradt a Volánban, újabb egy perc elteltével Schlacher is betalált. (5-1) A záró játékrészre rendezte a sorokat a Volán, ám ez csak ahhoz volt elég, hogy csökkenjenek a kiállításink, és ne adjunk teret az ellenfél gyors csatárainak. Nem kaptunk gólt ebben a húsz percben, de lőni sem sikerült, így az állás már nem változott.

Ezzel a vereséggel jelentősen csökkentek csapatunk esélyei a 8. hely elérésére. Ez csak akkor jöhet össze, ha a hátralevő 11 mérkőzés alatt öttel több győzelmet szerzünk, mint a bombaformában levő Graz.

EHC Liwest Linz - Alba Volán 5-1 (1-1, 4-0, 0-0)
Linz, 2500 néző, vezette: Kellner, Siegel, Neuwirth.


Linz: Westlund - Helminen, Liimatainen, Leahy, Shearer, Schlacher, Lukas, DiLauro, Baumgartner, Lukas, Grabher-Meier, Iberer, Mayr, Matthiasson, Purdie, Iberer, Pallestrang, Rac, Oberkofler, Maier. Vezetőedző: Jim Boni.


Alba Volán: Hetényi - Tokaji, Horváth, Ocskay, Palkovics, Fekete, Bonni, Martens, Kovács, Martz, Guerriero, Byström, Ondrejcik, Sofron, Hegyi, Nagy, Maklári, Jobb, Benk, Vaszjunyin, Fodor. Vezetőedző: Ted Sator. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >