Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nemzetközi családnap és szelíd motorosok felvonulása várta a családokat Nyomtatás E-mail
Írta: SZÉNA   
2018. május 15.
2018 aCsaládok éve, melyhez kapcsolódóan a SZÉNA Egyesület számos programot szervez ebben az évben. Egyik kiemelt rendezvényük a Nemzetközi Családnap volt, melynek fővédnökei Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Polgármestere voltak.

 

 

Több mint 500 résztvevője volt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott programnak, mely a Székesfehérvári Szelíd Motoros Felvonulásával indult. A felvonulásra kismotorral, babakocsival, rollerrel, kerékpárral és futóbiciklivel is érkeztek gyerekek, akiket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrmotorosa vezetett az Országalmától az Alba Plaza előtti térre, ahol színpadi műsorokkal és gyerekprogramokkal várták a családokat.

A rendezvényt Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület elnöke, valamint Deák Lajosné önkormányzati képviselő nyitotta meg. "A család az a legelső ősközösség, amelyből az emberiség élete fakad." - ezzel az idézettel fejezte ki a családok és a közös ünnepek fontosságát a képviselő, aki egy erdélyi, vándorbölcsőhöz kapcsolódó személyes élményét is megosztotta a résztvevőkkel.  

A SZÉNA Egyesület – a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként – 6. alkalommal adta át „Fehérvár Bölcsőjét” új lakójának. A bölcső ez alkalommal a Tepszichs családhoz – Anetthez és Tiborhoz - kerül, akik nyár közepére várják második kisfiuk érkezését. 

A rendezvény keretében került sor az „Alkot a család” rajzpályázat eredményhirdetésére. A pályázat 3. helyezettje a 10 éves Szili Laura, aki a Fővárosi Állat- és Növénykert felajánlásából egy családi belépőt nyert. A pályázat 2. helyezettje a 14 éves Vincze Nadin, aki a budapesti Csodák Palotája felajánlásából egy családi belépőt nyert. A pályázat 1. helyezettje a Bolla család, akik egy közös alkotással neveztek. Ők a Katica Tanya felajánlásból családi belépőt és programot kaptak.

Szakál Antal pedagógus és festőművész 2 különdíjat ajánlott fel az „Alkot a Család” pályázat résztvevőinek. Különdíjban részesült a 13 éves Badi Jázmin, aki a művész egyik festményét vihette haza, valamint Andó Anna, aki a festőművész felajánlásából különórákat vehet majd. 

A díjátadót követően a MegaDance Táncstúdió művészei léptek fel, majd a Galiba Zenekar koncertje és táncház következett. A rendezvény utolsó fellépője a 21 Gramm Akusztik Zenekar volt. 

A Fúzió Egyesület közreműködésével – „Barangol a család” címmel – egy vetélkedőre is be lehetett nevezni, melynek témája a Magyar Szent Család és Székesfehérvár nevezetességei voltak. A Belváros különböző pontjain oldhattak meg feladatokat, illetve fejthettek meg rejtvényeket, az eredményes „barangolást” követően ajándékkal jutalmazták a résztvevőket. Azok a családok, akik saját indulót találtak ki, a program végén egy sorsoláson is részt vettek, ahol egy 5000 Ft értékű cukrászdai utalványt sorsoltak ki. Az egyes feladatpontokon önkéntesek és a Fehérvári Polgárok Egyesületének tagjai várták a családokat.

A rendezvény ideje alatt kézmasszírozást, mini játszóházat, kézműveskedési lehetőséget, valamint ugrálóvárat is biztosítottak a szervezők. 

A HEROSZ Fejér Megyei Szervezetének jóvoltából folyamatos állatsimogatóval várták a gyerekeket, akik a Helen Doron Nyelviskola közreműködésével lufit és csillámtetoválást is kaphattak. Az Alba Sansz Kulturális Alapítvány ’Digitális Jövő’ klubjuk eszközeinek bemutatójával készültek, valamint csillámtetoválással készültek a gyerekeknek. A Wichern Alapítvány Tranzit Szolgálatánál szenvedélybetegség-megelőző programokkal várták a résztvevőket.

A Fehérvári Tűzoltó Egyesület jóvoltából egy tűzoltóautót ismerhettek meg a gyerekek, valamint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság támogatásával a felvonulást vezető rendőrmotorra is felülhettek.

A Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ interaktív játékokkal várta az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >