Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Sikeres pályázat a tehetséggondozásért Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. május 17.
A Tóvárosi Általános Iskola gyermekeinek tűzzománc és kerámia alkotásaiból nyílt kiállítás az iskola aulájában. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a tavalyi évben tűzzománc és kerámia égetőkemencét, mángorló asztalt és egy grafikai prést vásárolhatott az intézmény, így kiszélesedhetett a képzőművészeti tevékenységük. A eszközfejlesztési pályázathoz kapcsolódóan a héten rendezik meg a „Tehetségsegítés a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolában” (NTP-17-0024) programot.

 

 

Strasszerné Gömöri Dorottya lelkesen tanítja a gyermekeket a képzőművészetek gyakorlására, élvezetére. Számos tanítvány tanul tovább különböző művészeti iskolákban. A művésztanár régi álma valósulhatott meg a tavalyi évben kiírt pályázatnak köszönhetően. A „Tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatása” című pályázaton nyert támogatásból tűzzománc és kerámia égetőkemencét, mángorló asztalt és egy grafikai prést vásárolhattak az intézménynek, így kiszélesedhetett a képzőművészeti tevékenységük. A pályázati eszközfejlesztés kapcsán a tanulók továbbfejleszthetik manuális képességeiket, készségeiket, képzelőerejüket. Még jobban kiteljesedhet kreativitásuk. A ma megnyílt kiállítás ebből ad ízelítőt.

Mészáros Attila alpolgármester az aulában látható tárlat megnyitóján örömét fejezte ki, hogy az intézményben mindig történik valami, ami a gyermekek javát, fejlődését szolgálja. A tehetséggondozásnak, a pedagógusok elhivatott munkájának és a pályázati, támogatói lehetőségeknek köszönhetően mindig van idő, mód és lehetőség arra, hogy a diákok a tanórákon kívül is megmutathassák tehetségüket, kreativitásukat.

„Minden gyermek művész. A gond csak az, hogyan maradjon művész felnőtt korában is.” Pablo Picasso gondolataival kezdte köszöntőjét Schnee Zoltánné igazgató. Mint mondta, a szeretet jelenlétét egy oktató-nevelő intézményben mindig erősíteni kell. Ebben pedig sokat segít a művészet: érzékenyít, kibontakoztat, boldoggá tesz. Pedagógiai ars poeticájuk pedig, hogy minden gyermekben ott lakozik az érték, az érzékenység, a művészet, de nekik kell ezt felszínre hozni. Az intézmény fő specialitása, a testnevelés tagozat mellett, mindig is fontos volt számukra a művészeti nevelés. A kiállítást megnyitó műsorban is látható volt ez, hiszen a kézműves alkotások mellett helyet kapott a hangszeres játék, az ének és a költészet is.  „A világ sokféle, a szépség jót tesz az ember lelkének.” – zárta köszöntőjét az igazgató.

A tűzzománcból, kerámiából készült alkotásokat az aulában tekinthetik meg a látogatók. A hét folyamán pedig nyitott műhelyfoglalkozást is tartanak a tűzzománc technika iránt érdeklődő, előzőleg regisztrált pedagógusoknak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >