Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Rendesen takarított a Facebook
Rendesen takarított a Facebook Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. május 18.
ImageTöbb mint félmilliárd hamis profilt és káros tartalmak millióit távolították el a Facebookról 2018 első három hónapjában. A társaság most nyilvánosságra hozott transzparencia jelentése alapján az 583 millió hamis fiók mellett 21 millió, szexuális tartalmú bejegyzést, 2,5 millió gyűlöletbeszédet tartalmazó anyagot és kétmillió, terrorizmushoz köthető tartalmat is töröltek a közösségi oldalról.

 

 

Bár hatalmas számokról van szó, a felülett mintegy kétmilliárdnyi felhasználója olyan óriási forgalmat generál, hogy szinte észrevehetetlen maradt a beavatkozás a facebookozók számára. A cég tájékoztatása szerint minden 10 ezer, megnézett bejegyzésre 8 olyan jut, amit eltávolítottak. Ez egyébként valamivel több, mint egy éve, akkor még 10 ezerből hét tartalmat töröltek.

 


 

Mark Zuckerberg, a Facebook társalapítója és vezetője azt nyilatkozta a mostani beszámoló kapcsán; elsődleges feladatának tekinti ebben az évben, hogy biztonságot teremtsen a felhasználóik számára. A jelentés, amit a tervek szerint évente kétszer adnak majd ki, kevesebb mint egy hónappal azután látott napvilágot, hogy a cég nyilvánosságra hozta, milyen szempontok alapján végzi munkáját a 10 ezer moderátor. A vállalat fokozottan támaszkodik a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségekre is, jelentésükben az áll, hogy az eltávolított tartalmak 96 százalékát már kiszúrta a szoftver, mielőtt egy felhasználó jelzést küldött volna róluk.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >