Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új kiadvány a székesfehérvári királyi bazilikáról Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 23.
A székesfehérvári királyi bazilika építéstörténetéről, az Ecclesia Beatae Mariae Virginis Albaeregalis sorozat keretében megjelent új kötetet mutatják be május 23-án, szerdán a Városháza Dísztermében. A kiadványt Buzás Gergely régész-művészettörténész mutatja be. Szabó Zoltán építészettörténész műve a Balassi Kiadó gondozásában jelent meg.

 

Szabó Zoltán Kralovánszky Alán egykori kollégájaként és szellemi örököseként a középkori építészetnek és Szent István Bazilikájának avatott szakértője. Az építészettörténész olyan hatalmas munkára vállalkozott, amely példaértékű és egyedülálló megvilágítást és rekonstrukciókat eredményezett a székesfehérvári királyi bazilika építéstörténetében. A könyv több téves nézetet módosít, és új, kissé megdöbbentő megvilágításba helyezi a bazilika történetét és a Magyar Királyság korai székhelyeinek rangját.

A székesfehérvári királyi bazilika építéstörténete II/2A és 2/B című könyvet ünnepélyes keretek között mutatja be Buzás Gergely régész-művészettörténész a Városháza Dísztermében. A május 23-án, szerdán 17.00 órakor kezdődő rendezvényen szó lesz a valóságos fehérvári római emlékekről. Az is kiderül, miért ezen a helyen épült a magyar királyok legjelentősebb temploma, koronázó és temetkezési helye, valamint, hogy miért is alakult ki a központi „szépséges egyház”, ahogy maga a szerző utal rá.

A könyvbemutatóra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >