Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A tánc örök és kortalan
A tánc örök és kortalan Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 24.
ImageEgymást követik a (tánc)fesztiválok Székesfehérváron – és az egész országban. Modern tánc, balett, néptánc, versenytánc… Megannyi műfaj és stílus vonul fel különböző kategóriákban, vagy a rokon ágakkal karöltve, hogy olyan élményt nyújtson a nézőnek, ami mellett nem érez ingerenciát az ember arra, hogy a telefonját babrálja…

 

 

Van, akit ámulatba ejt a néptánc pattogós ritmusa, mások inkább a klasszikus vagy a modern balettet részesítik előnyben. Aztán akad, aki a művészeti iskolákban frissen diplomázott „új generáció” kortárs koreográfiáira kíváncsi, de nem ritka az sem, akit a versenytáncosok fürge lába, és gyönyörű ruhája hoz izgalomba.

Fehérvári Táncfesztivál (Fotó: Horváth Reni)

Sokan vagyunk, sokfélék, s mind mást szeretünk. Egy azonban közös azokban, akik ellátogatnak egy táncos előadásra: érdekli az újdonság, értékeli a kitartó munkát, ami a produkció mögött van, és boldogan csodálkozik rá arra, amit a művészek képesek kifejezni egy-egy mozdulattal.

Éppen ezért bátran mondhatjuk, hogy hálás munka egy ilyen típusú fesztivál megszervezése. Öröm lehet olyan programot összeállítani, amely sok szereplőnek ad bemutatkozási lehetőséget, s még több érdeklődő szemnek nyújt élményt, szórakozást vagy magát a Varázslatot.

Fehérvári Táncfesztivál (Fotó: Horváth Reni)

Ebben a hitemben erősített meg a Fehérvári Táncfesztivál főszervezője, Vitézné Bán Tímea is, aki 16 együttes több mint 150 művészét szólította színpadra.

Idén új helyen, a Művészetek Házában várták az érdeklődőket a táncosok, mivel a korábbi helyszínt, a Köfém Művelődési Házat már kinőtte a rendezvény. Hiába, ami jó, arra sokan kíváncsiak! Pláne, ha hét éves múltra tekint vissza valami. Így erre a kétórás előadásra is rengetegen látogattak el. (Szó szerint minden szék foglalt volt.)

Fehérvári Táncfesztivál (Fotó: Horváth Reni)

A színpadon láthattunk hip-hopot, salsát, néptáncot… A fellépők között volt kisgyermek és senior is bemutatva, hogy a tánc örök és kortalan! Ott táncolt Vitézné Bán Tímea gyermeke is, aki a családi „hagyományt” követve állt a publikum elé.

„Imádom a táncot és a zenét. Mindkettő szorosan az életem részét képezi már hat éves korom óta.” – mesélte Tímea – „A tánc nekem a minden: lelkileg, testileg és szellemileg is. A feltöltődés, a kikapcsolódás, a szórakozás és a megnyugvás is. Balett és néptáncos voltam, de minden táncot szerettem világ életemben, csak amikor én "kezdtem", akkor nagyjából ez a két stílus volt a "menő".”

 

A cikk elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.fmc.hu/2018/05/22/a-tanc-orok-es-kortalan-a-fehervari-tancfesztival-foszervezojevel-beszelgettunk/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >