Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Koszorúzások a Hősök Napja tiszteletére Székesfehérváron
Koszorúzások a Hősök Napja tiszteletére Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 25.
A Hősök Napja a háborúkban elesett katonák emléke előtti tisztelgés május utolsó vasárnapján. Székesfehérváron is több helyszínen tartanak megemlékezéseket pénteken, szombaton és vasárnap.

 

Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja, ekkor emlékezünk azokra a magyar katonákra és civilekre, akik a háborúkban életüket áldozták Magyarországért. Létrejötte egy 1917. évi törvényre vezethető vissza. Az országos kezdeményezéshez hagyományosan idén is csatlakozik Székesfehérvár városa.

Május 25-én, pénteken 11.00 órakor az Izraelita temetőben, 11.45 órakor a Rác temetőben, 12.30 órakor a Hosszútemetőben, 13.15  órakor a Szentlélek katonatemetőben, míg 14.00 órakor a Repülős és Ejtőernyős emlékműnél tartanak néma koszorúzást.

Május 26-án, szombaton 18.30 órakor a Donát és Zobori utca kereszteződésében található, a II. világháborús áldozatok tiszteletére állított emlékkeresztnél folytatódnak a fehérvári események.

Május 27-én, vasárnap 12.00 órakor Székesfehérvár Belvárosában zárulnak a megemlékezések. A Hősök terén állított I. világháborús emlékműnél tartanak néma koszorúzást.

Az eseményekre tisztelettel invitálják az emlékezőket!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >