Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Manólaktól az Égig érő paszulyig
Manólaktól az Égig érő paszulyig Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. május 28.
ImageSün, manó, Rumini, Égig érő paszuly - mesés kiskertekkel telt meg a Zichy liget zenepavilon körüli része. Az I. Székesfehérvári Gyermek Kertépítő Versenyen a város minden óvodájából egy-egy csoport, összesen 23 kiskertész csapat vett részt, akik szombaton délelőtt mesebeli kiskerteket alakítottak ki a 200x120 cm-es ágyásokban.

 

 

A kertek között közönségszavazással dől el a végső sorrend, az első három helyezett összesen egymillió forint értékben alakíthat ki óvodakertet és rendezheti intézménye udvarát.


23 óvodásokból álló kertészcsapat vette birtokba szombaton reggel a Zichy liget zenepavilon körüli részét. A város összes óvodájából érkezett "kertészcsapat", hogy mesés kiskerteket varázsoljanak a 200x120 cm-es kis ágyásokba. Az I. Székesfehérvári Gyermek Kertépítő Versenyt mosonmagyaróvári mintára, de némileg átalakítva szervezte meg a Városgondnokság. Mint Spanyárné Halász Szilvia, a város főkertésze elmondta, az óvodapedagógusok javaslatára megnövelték például az ágyások méretét, hogy még több kisgyermek vehessen részt egyidejűleg a munkában.

A csapatok feladata egy-egy mese ihlette kiskert létrehozása volt. Az alkotások között az állatos, manós tematikák mellett megjelentek a klasszikus mesék, mint például az Égig érő paszuly és az új kedvencek is, mint Rumini, a hős kisegér. A mesés kiskertek két hétig maradnak a Zichy ligetben. Rendben tartásuk az óvodák feladata lesz, az öntözést a Városgondnokság vállalja, ezután az ágyásokat elbontják, az óvodák azonban újraépíthetik őket saját udvarukon.

"Fontos, hogy virágos, zöld legyen a városunk, és fontos, hogy a gyermekeink így nőjenek föl." - mondta megnyitóbeszédben dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki egyúttal meginvitálta a gyerekeket a gyereknaphoz kapcsolódó, két napon át zajló Hetedhét Játékfesztivál programjaira. A versenyen részt vett Megyesi Éva a Kertészet és Szőlészet magazin újságírója, aki a mosonmagyaróvári versenyeket a kezdetektől figyelemmel kíséri, valamint dr. Csemez Attila, a Virágos Magyarország verseny szervezőbizttságának elnöke.

A résztvevő óvodáknak Deák Lajosné önkormányzati képviselő, Spanyárné Halász Szilvia főkertész, valamint Bozai István városgondnok adott át emléklapot. Ma este hat órától a város honlapján, a fehervar.hu/meseskiskertek oldalán indul el a közönségszavazás, ahol egészen június 8-ig szavazhatnak a legszebbnek, legkreatívabbnak tartott kiskertre. Az első három helyezett összesen egymillió forint értékben alakíthat ki óvodakertet és rendezheti intézménye udvarát. Az első helyezett 600 ezer, a második 300 ezer, a harmadik 100 ezer forintos támogatást kap az intézmény kertjének rendezésére.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >