Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Honvéd-veréssel bajnok a Videoton
Honvéd-veréssel bajnok a Videoton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. május 28.
A képlet roppant egyszerű volt a Videoton számára az NB I (OTP Bank Liga) 32. fordulója előtt; amennyiben legyőzi ideiglenes otthonában, Felcsúton a Bp Honvéd csapatát, bajnok, ha nem, marad az izgalom az utolsó körre, az élet-halál harcot vívó DVTK elleni idegenbeli csatára.

 

 

Főképp azután volt győzelmi kényszerben a fehérvári alakulat, hogy a Ferencváros a korábban lejátszott találkozóján 4-0-ra elintézte az így sereghajtóvá avanzsált diósgyőrieket. Marko Nikolics gárdája nem bízta a véletlenre, nem rohanta ugyan le ellenfelét, de taktikusan focizva, a találkozót végig kontrollálva, Stefan Scsepovics és Nikolov találataival 2-0-ás győzelmet aratott, megszerezve a klub történetének harmadik bajnoki címét.

 
A mérkőzés a nagy tétnek megfelelően óvatos játékkal indult a meccs. A Vidi hatalmas mezőnyfölényben terelgette a labdát, a Honvéd nemigen szagolt át a hazai térfélre az első 15-20 percben, ám a játékrész közepéig ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Jött aztán egy hatalmas Lazovics ziccer, majd a vezető Vidi-gól: a 27. minutumban egy jobb oldali bedobásnál remekül fordult le védőjéről Pátkai, az alapvonalról remekül centerezett, Stefan Scsepovics pedig az ötösről betalált Gróf kapujába, 1-0! Teljesen megérdemelt fehérvári előny.
 
A folytatásban Lazovics, Stopira és Scsepovics is szerezhetett volna újabb - megnyugtató - gólt, de kimaradtak a ziccerek, a Honvéd pedig egy suta Lanzafame lövési kísérleten kívül mást nem tudott felmutatni a szünetig. A folytatásban sokan egy erőteljes, hamar döntésre törekvő Vidit vártak, ám igencsak visszaállt a Nikolics-gárda, a Honvéd egyre többet merészkedett előre, igaz, néhány távoli, kaput elkerülő lövésen kívül nemigen tudott egyebet felmutatni.
 
A 80. percben aztán eldőlt minden: ismét Pátkai adott gólpasszt, ezúttal Nikolovnak, aki közelről higgadtan, laposan lőtt a kapuba, csapata kezébe adva az aranyérmet, 2-0! Innen már végképp nem volt visszatérés az egyébként is halovány kispesti csapatnak. Nyert a Videoton, megszerezve a klub harmadik bajnoki címét. Megannyi ezüst és elpazarolt aranylehetőség után célba ért a piros-kék gárda, úgy, hogy az egész szezont saját otthonán kívül töltötte a Sóstói Stadion felújítása okán.
 
Amikor aztán Andó-Szabó játékvezető hármat fújt a sípjába, 92 percnyi játék után, jöhetett a féktelen öröm, a pezsgőzés, edző feldobálás, miközben Fehérvár belvárosában több ezren kivetítőn követték az eseményeket, majd megkezdték az ünneplést, s várták az éjjel érkező kedvenceket. Nem volt könnyű elindulni Felcsútról, de ezt aligha bánta bárki is a Vidi háza táján...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >