Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Múzeumi tárlatvezetés és irodalmi séta
Múzeumi tárlatvezetés és irodalmi séta Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 30.
A Szent István Király Múzeum III. Béla és VárosKép című kiállításán is programot szerveznek szerdán délután. A Rendházban Kovács Dóra múzeumpedagógus várja tárlatvezetésre az érdeklődőket, az Országzászló téren pedig irodalmi sétára invitálják a közönséget a Szabad Színház művészei Czinki Ferenccel.

 

 

A Rendház kiállítása, a „Teste Fehérvárott nyugszik” - III. Béla király (1172-1196) a koronázóváros királysírokból előkerült ereklyéit mutatja be, III. Béla és első felesége, Antiochiai Anna leleteivel. Látható a királyné aranygyűrűje és halotti koronája, valamint a király mellett megtalált halotti korona, kard és jogar is. Május 30-án, szerdán 16.30 órakor utoljára hívják tárlatvezetésre a látogatókat: Kovács Dóra múzeumpedagógus mutatja be a nagyszerű kiállítási anyagot; a tárlatot június 30-ig lehet megnézni.

18 órakor az Országzászló térre invitálja a közönséget a VárosKép – Székesfehérvár a 20. században című kiállítás, a dualizmus korszakától 1988-ig a város történetét bemutató tárlat anyagát irodalmi rendezvény színesíti. A VárosKép – VárosPróza – Irodalmi séta a 20. századi Székesfehérváron című rendezvényen Barbély Gábor, Balogh Mihály és Szabó Miklós Bence lépnek fel, a műsorvezető Czinki Ferenc lesz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >