Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szúnyogirtás lesz június 4-5-én
Szúnyogirtás lesz június 4-5-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. június 01.
ImageAz időjárási körülmények miatt is jóval korábban megszaporodott a szúnyogok száma Székesfehérváron. Az önkormányzathoz sok lakossági jelzés érkezett, ezeket is figyelembe véve a Városgondnokságon keresztül irtást végeztetnek jövő héten.

 

 

Június 4-én és 5-én a napnyugtát megelőző időszakban kerül sor a légi kémiai szúnyoggyérítésre. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra nem veszélyesek, a környezetet sem károsítják, ám a méhészeket arra kérik, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.


A városban tapasztalható nagyszámú szúnyog miatt – bár már nem önkormányzati feladat, de megelőzve az országosan elrendelt intézkedést – Székesfehérvár Önkormányzata irtást végeztet. Ha az időjárás engedi, akkor június 4-én és 5-én (hétfőn és kedden) kerül sor a szúnyogirtásra.

A napnyugta előtti időszakban kezdik a légi kémiai szúnyoggyérítést. Rossz idő esetén egy-két nappal később – június 6-7-én – végzik el az irtást. A felhasználásra kerülő készítmény Coratrin szúnyogirtó szer, 0,6l/ha dózisban, ami melegvérű állatra és emberre nem, de a méhekre veszélyes!

Ezúton is felhívják a méhészek figyelmét, hogy tegyék meg az ilyenkor szükséges óvintézkedéseket!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >