Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Könnyek és katarzis a szezonzárón
Könnyek és katarzis a szezonzárón Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 04.
ImageA 33. fordulóval véget ért a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) küzdelemsorozata. A zárókörben a már bajnok Videoton totálisan tartalékos összeállításban, több újonccal felállva 2-1-re kikapott Diósgyőrben, s mivel a Vasas kikapott 3-1-re Kispesten, a Balmazújváros pedig 3-3-ra végzett a Ferencvárossal, utóbbi két csapat búcsúzott az első osztálytól.

 

 

A Mezőkövesd veresége ellenére is meghosszabbította NB I-es tagságát, miként legyőzője, a Haladás is. A bronzérmet a DVSC ellen 2-1-re győztes Újpest, a még EL-szereplést érő 4. helyet a Vasast verő Honvéd szerezte meg. Az NB II-ből az MTK és a Kisvárda jutott fel.

 
A kieső csapatok közül a Balmazújváros edzője, az egykori Vidi-közönségkedvenc és tréner, Horváth Ferenc csapata kiesését követően indulatosan, korábbi klubját, a versenykiírást és az MLSZ-t bírálta visszafogottan is nyomdafestéket nem tűrő módon, mivel a már aranyérmes Vidi 4 újonccal és még három olyan játékossal állt fel a rivális ellen, akik csak perceket kaptak a szezonban, vagy még azt sem, végül pedig további két újonc is pályára lépett csereként. Azon ugyancsak kiakadt Horváth Ferenc, hogy az a DVTK maradt benn, amelyet mind a három szezonbéli találkozón legyőzött saját csapata, a gólaránya is jobb volt ellenlábasánál, mindössze az eggyel több győzelem szólt a végül NB I-ben maradó diósgyőriek mellett.
 
Érthető Horváth feldúlt lelkivilága, borzalmas így elbukni, van is sok igazság a felháborodásában, ám a serpenyő másik oldalán ott van az, hogy a mostanin kívül további 32 találkozót lejátszottak az együttesek, aki pedig az utolsóra hagyja sorsa alkulását, az számoljon azzal, hogy a nehéz nemzetközi kupaszereplés előtt a bajnoknál sok kulcsjátékos pihenőt kap, nem a legerősebb összeállításában lép pályára. További érdekesség az is, hogy a Vidi az ifjú újoncokkal is 5 percre volt a pontszerzéstől, sőt, a 92. minutumban Pátkai hatalmas felső lécet lőtt, kb 15 centin múlt itt is a pontszerzés. Ha ez bemegy, Horváth sem bírál senkit...
 
A balmaziak számára az különösen keserű tény, hogy 0-2 és 2-3 után álltak fel a Fradi ellen, elképesztő öngólt vétettek, 3-3-nál pedig a 95. percben (!!!) gólt lőttek, de les miatt ezt nem adta meg a játékvezető! A tv-s ismétlés alapján jogosan, de ezt így megélni az utolsó utáni pillanatban, hát, bizony nagyon nehéz...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >