Mit igyunk, ha fojtogat a forróság? |
Írta: Temesvári Márta - FMC | |||||
2018. június 07. | |||||
„Hát sört” – vághatnánk rá azonnal, ám legyünk egy kis tekintettel azokra is, akik elvetik az alkohol minden formáját, akik vezetni kénytelenek a kánikulában (és a zéró tolerancia jegyében nem kockáztatják meg a büntetést), illetve vannak, akik telítődtek a sör ízével – így nyár végén. (Na, jó, ez nem olyan valószínű, de azért tételezzük fel ezt az opciót is, hogy jogos legyen e cikk megszületése.)
Igyuk meg a dinnye levét! A dinnye nemcsak harapni jó, hanem inni is. A jól lehűtött dinnyét vágjuk fel kis kockákra, magozzuk ki, turmixoljuk össze, s már kész is a finom szomjoltó! Ha party-ra szánjuk, egy kis vodkával ízesíthetjük.
Facsarjuk össze az ananászt és a narancsot! Pucoljunk meg annyi ananászt, hogy tisztán kb 20 dkg-ot kapjunk. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá egy kis feldarabolt gyömbért, esetleg egy kis mézet, fahéjat, citromfüvet, 1 db narancslevet, s az egészet turmixoljuk össze! Jégkockával tálaljuk!
Szamócás-almás cider Fogjunk két marék szamócát, turmixoljuk össze pár levél mentával, öntsünk hozzá 0,33 dl alma strongbow-t, s öntsük rá a tört jégre! Mentával és szamócával díszítsük. (Fotó: thedrinkblog.com)
A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva: http://fmc.hu/2017/08/27/mit-igyunk-ha-fojtogat-a-forrosag/
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
Powered by !JoomlaComment 3.21
3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved." |
< Előző | Következő > |
---|