Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Virágos Magyarország: cél a rekord Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 06.
ImageA Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny szervező bizottsága 25. alkalommal indította útjára hazánk egyik legnépszerűbb mozgalmát, amelyre még több, mint két hétig van lehetőségük jelentkezni az ország városainak, falvainak és fővárosi kerületeinek.

 

 

A jubileumi évben a szervezők minél több, rekordszámú település nevezését szeretnék elérni, ezért meghosszabbították a jelentkezési határidőt június 15-ig - tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

 
A közlemény szerint a Virágos Magyarország verseny 1994 óta az ország egyik legjelentősebb és legtöbb lakosát megmozgató kezdeményezése, amelyhez évente mintegy 300 hazai település csatlakozik. Közel 3 millióan dolgoznak azért, hogy a lakókörnyezetük szebb és élhetőbb legyen. Az immár negyed évszázados múltra, értékekben gazdag hagyományra visszatekintő verseny minden évben változik is, így különös tekintettel a jubileumra, ebben az évben több újítással is készülnek a szervezők.
 
 
Az MTÜ a 25. jubileum alkalmából minden pályázó településnek egy-egy facsemetét ajándékoz. Az Ügynökség emellett egy „Jubileumi díjjal” is készül, amelyet a legjobban teljesítő, illetve az Arany Rózsa-díjas települések közül választ ki a szakmai zsűri. Az MTÜ az idei évben is díjazza a „Legvirágosabb úti célt”. Az elismerést annak a településnek ítélik oda, amelyik a legtöbb közönségszavazatot kapja a verseny Facebook oldalán.
 
 
Az idei két fődíjas település (város, illetve falu kategóriában) a 2019. évi Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen képviseli majd hazánkat, tovább erősítve Magyarország vonzerejét, versenyképességét a legkedveltebb európai desztinációk között. Tavaly több Fejér megyei település kapott elismerést a díjátadón, így pl Lajoskomárom, Székesfehérvár és Velence. További információ, versenyfelhívás: viragosmagyarorszag.hu, facebook.com/viragosmagyarorszag, instagram.com/viragosmagyarorszag
 
 
(A képek a 2017-es Arany Rózsa-díjas Velence tavalyi zsűrizésén és idei nagyvirágosításán készültek. Utóbbin részt vett a Virágos Magyarország elnöke, dr. Csemez Attila és alelnök-régióvezetője, Spanyárné Halász Szilvia is. fotó: Igari Balázs)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >