Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Megkezdődik a Sajó utca északi ágának felújítása
Megkezdődik a Sajó utca északi ágának felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. június 05.
ImageA munkaterület átadásával tegnap megkezdődött a Sajó utca északi ágának felújítása. A Feketehegy-Szárazréti városrész utolsó utcaszakaszán is megerősítik az útburkolatot, kiépítik a csapadékvíz-elvezetőket és a páratlan oldalon térköves járda nyújt biztonságos közlekedést a gyalogosoknak. A munkálatok várható befejezése: július 31.

 

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának újabb elemeként a Sajó utca északi ágát újítják fel.  Mint arról a mai munkaterület-átadáson Szigli István önkormányzati képviselő beszámolt, az Új Csóri út és Rába utca közötti szakaszon felújítják az útburkolatot és kiépül a csapadékvíz-elvezető rendszer is.

A városrészben minden második utcában, így most a Sajó utcában is, építettek ki térköves járdát, amely a Rába utca és Új Csóri út közötti szakaszon teszi lehetővé a gyalogosok biztonságos közlekedését.

A több mint 100 millió forintos beruházás 100 százalékban önkormányzati finanszírozásból valósul meg. A kivitelezési munkák során 650 fm hosszban épül át az út, valamint a páratlan oldalon térköves járda, a páros oldalon nemesített padka létesül, és a csapadékvíz elvezetésére zárt csapadékcsatorna épül. A kivitelezést közbeszerzési eljárás lefolytatásának eredményeként a Bontás- és Kotrástechnika Kft. végzi.

A csapadékcsatornával kezdenek, majd lépésről lépésre valósítják meg a műszaki tartalmat. A munkákat érintő adott utcaszakasz egyik vagy másik oldalról zsákutcaszerűen lesz megközelíthető. A kivitelezés határideje: 2018. július 31

 
< Előző   Következő >