Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kockázatmentesen, biztos árfolyamnyereséggel!
Kockázatmentesen, biztos árfolyamnyereséggel! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. június 05.
ImageHárom napos Tudástőzsde program kezdődött tegnap a Budapesti Corvinus Egyetem dinamikusan fejlődő Székesfehérvári Campusán: diákcsoportok, osztályok tölthetnek el egy napot egyetemi környezetben, egyetemi oktatókkal a játékos tanulás jegyében.

 

 

A Corvinus kiváló oktatói tartanak előadásokat a Tudástőzsdén, a népszerűsítő tudományos foglalkozásokon a tegnapi naptól kezdve vehetnek részt diákcsoportok a székesfehérvári campuson.

A rendezvény megnyitóján köszöntőjében Dr. András Krisztina rektori megbízott azt mondta: „Növekvő, dinamikus campus, ahol most lehettek: mind akadémiai, mind infrastrukturális értelemben folyamatosan fejlődünk és fejlesztődünk.”

A rektori megbízott a diákoknak bemutatta a kínálatot, az induló szakokat – külön felhívva a figyelmet az új vendéglátás és turizmus alap- és a máshol nem elérhető sportközgazdász mesterszakra – és kiemelte, hogy az egyetem duális központja Székesfehérvár, jelenleg 25 duális partnercéggel. A Campus több mind 3 milliárd forint értékű európai uniós fejlesztéséből megújuló huszárlaktanya és a 21. századi elvárásokkal kompatibilis tananyagok, oktatási módszertanok pedig már a jelenlévőket fogják szolgálni. A Tudástőzsdével kapcsolatban elmondta, hogy országosan egyedülálló programsorozatról van szó, amit második alkalommal hirdetnek meg: olyan tőzsdére hívták a középiskolásokat, ahol nincs kockázat, és biztos az árfolyamnyereség. Az órarendből mindenki maga választhat előadásokat, majd a nap végén egy kvízjátékkal zárják a programot.

Mészáros Attila
alpolgármester az örömét fejezte ki, hogy míg a tavalyi rendezvény elfért egy kisebb teremben, ma már megtelt a campus nagyelőadója. „A Corvinus Székesfehérvár számára a jövőt jelenti.” – fejezte ki, majd az ország legjobb gazdaságtudományi egyetemének a székesfehérvári működéséről és a folyamatban lévő fejlesztésekkel kapcsolatban azt mondta:

„Az elmúlt három évben megháromszorozódott a campus iránti érdeklődés a fiatalok részéről – bízunk benne, hogy tudjuk tartani ezt az ütemet, ahhoz pedig kell az infrastruktúra.” A székesfehérvári munkaerőhiány problémájával összefüggésben a duális képzés előnyeiről szólt, hangsúlyozva a gyakorlat megszerzésének és a munkabérnek a szempontjait.

Az előadások színes, érdekes témákkal, megközelítésekkel szólítják meg a résztvevőket: a kiber-adatvédelem jövőjéről, az evés lélektanáról, a meggyőzés tudományáról, a tárgyalástechnikáról vagy a vállalat küldetéséről is hallgathatnak előadást a résztvevők.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >