Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Egészségnap és Borsófesztivál
Egészségnap és Borsófesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. június 12.
ImageAz egészségvédelem és a gasztronómia jegyében telik június 16-a, szombat Feketehegy-Szárazréten. A Farkasvermi úti iskolában 9.00 órától zajlik a Szárazréti Egészségnap, ezzel párhuzamosan pedig a Közösségi Központ Gasztroudvarán rendezik meg a IV. Borsófesztivált, melyre június 13-ig, szerdáig lehet jelentkezni. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

 

 

A Szárazréti Egészségnapot június 16-án, szombaton 9 és 13 óra között rendezik a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájában.

Székesfehérvár Egészségfejlesztési Tervének, programjának szerves része a Szárazréti Egészségnap, melynek már hagyományai vannak a városrészben. A városrészi szűrőnapok egyre népszerűbbek, Feketehegy-Szárazréten is mindig igen nagy az érdeklődés. Egy-egy alkalommal annyian jelennek meg, ahány embert korrekt módon el lehet látni, és ezúttal is erre számítanak a szervezők. – hangsúlyozta Szigli István önkormányzati képviselő.

Östör Annamária a szűrőnap programját ismertetve hozzátette: a vizsgálatok között általános állapotfelmérés, EKG, kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrővizsgálat, dietetikai tanácsadás, csontsűrűség-mérés és boka-kar index meghatározás is szerepel, melyek ingyenesek, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Fontos, hogy a helyszínt adó általános iskola teljesen akadálymentesített, így a WHO (Egészségügyi Világszervezet) alapelvei szerint biztosítják az esélyegyenlőséget. A szűrőnap a fogyatékosügyi szervezeteket tömörítő Esélykörrel közös munka eredményének tekinthető, az együttműködés egyre szorosabb lesz a jövőben.

Az Esélykör képviseletében Lánczos Róbert arról beszélt, hogy az egészségnapot a fogyatékossági segédeszközt használók számára tökéletes helyszínen rendezik meg. Az egybefüggő épületek és a hozzájuk kapcsolódó külső terek könnyen és biztonságosan használhatóak. Az európai színvonalon kigondolt és megvalósított létesítményben a parkolás, a rámpákon az épületbe történő bejutás, az átjárók megfelelő szélessége és a vizesblokkok mind biztosítottak.

Ugyancsak június 16-án, szombaton 10.00 órától rendezik meg a IV. Borsófesztivált a Közösségi Központ Gasztroudvarán.

A borsót, a tűzifát, a főzőhelyet, a padot és asztalt a helyszínen biztosítják, az egyéb alapanyagokat és eszközöket a résztvevők hozzák. A verseny kötetlen és rendkívül változatos, bármit lehet sütni, vagy főzni borsóból. – hangsúlyozta Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója. A központ kertbarát klubja rendkívül aktívan működik a helyszínen kialakított közösségi kertekben és a gasztroudvarban. A Borsófesztivál ötletadója és szervezője Szöllősiné Irénke, nála lehet jelentkezni a fesztiválra június 13-ig, szerdáig a +36 20 32 18 998-as számon, vagy a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen.

A részvétel mindkét programon ingyenes, szeretettel várják az érdeklődőket!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >