Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Jótékonysági közösségi futás a Belvárosban
Jótékonysági közösségi futás a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. június 09.
ImageHajrá Zenemanók! címmel rendez első ízben közösségi futást a Tálos Edit Alapítvány szombaton. A történelmi Belvárosban kijelölt útvonalon több távon, 200 métertől egészen nyolc kilométerig futhatnak a résztvevők. A Zeneiskolától induló és oda is érkező futóeseményből természetesen a zene sem hiányozhat, hangszerkiállítás, táncház, népi játszóház is várja az érdeklődőket.

 

 

Futóesemény helyszíne lesz szombaton a Belváros. Az első Hajrá Zenemanók! közösségi futáson öt távon várják a futni, mozogni szeretőket. A legkisebbek 200 méteres távon, a tapasztaltabb futók pedig akár nyolc kilométeres távon is indulhatnak szombaton délután. A Zeneiskolától induló és oda is érkező futóeseményből természetesen a zene sem hiányozhat, Mihályi György zenepedagógus hangszergyűjteményét mutatja be, Varró János, a zeneiskola tanára és Gula Miklós néptáncos táncházzal várja a beérkezőket, de lesznek kipróbálható népi fajátékok is a délután három órakor kezdődő rendezvényen. A Hajrá Zenemanók! beharangozóján a város nevében Brájer Éva alpolgármester invitálta a fehérváriakat a közösségi futásra. Mint fogalmazott, "zenéért futunk" szombaton, ami a futást, az aktív életmódot is népszerűsíti, és a futni szeretők egyre népesebb táborát is közelebb hozhatja a zenéhez.


Az aktív életmód és a futás, valamint a művészeti nevelés népszerűsítése a fő célja az első Hajrá Zenemanók! futásnak - tudtuk meg Bergerné Szőnyi Annától, a Tálos Edit Alapítvány kuratóriumi elnökétől. A közösségi futás nem egy hagyományos verseny, a lényege nem a megmérettetés és a versengés, inkább egy remek kedélyű, szabadidős sporteseményen való részvétel, amin keresztül a résztvevők közelebb kerülhetnek egymáshoz.

"A most felcseperedő alfa generáció lelki egészségéhez elengedhetetlenül fontos mind a testedzés, mint a zenélés." - mondta Palócz Réka, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI igazgatója, hozzátéve: ezek az aktív tevékenységi formák segítik őket, hogy érett, egészséges felnőtté váljanak.

A futóprogram egyik szervezője, Kaufer Tamás elmondta, annak ellenére, hogy nem a verseny lesz hangsúlyos szombaton, nem az időeredmények számítanak, itt is minden induló rajtszámot, kis ajándékot kap, frissítőponttal készülnek, így a legrövidebb 200 méteres távon és a leghosszabb 8 kilométeres távon indulók is igazi futóversenyen érezhetik majd magukat a Belvárosban. Fehérvári ultrafutók is részt vesznek az eseményen, és külön csapattal érkezik a sérült és fogyatékkal élők sportolását segítő budapesti Suhanj! Alapítvány is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >