Kezdőlap arrow Kultúra arrow "Képzelt vizek"
"Képzelt vizek" Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. június 11.
Megnyílt Kühl Júlia és Kühl Mátyás fiatal művész-testvérpár kiállítása „Képzelt vizek” címmel a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Cecília-termében. Kühl Júlia festményeivel, Kühl Mátyás pedig fényképeivel mutatkozik be a nagyközönség előtt. Az összekötő elem a testvérpár alkotásainál a természet, kifejezetten a víz iránti érdeklődés, és annak leképezése a képzőművészet, illetve a fotó segítségével.

 

Kühl Júlia már a középiskolában grafika szakon, a festészet műfaját érezte közel magához, melyet az érettségi után Filep Sándor festőművész segítségével bontakoztatott ki. Számos pályázaton és kiállításon vett már részt alkotásaival. 2015-2016-os tanévben egy jamaikai képzőművészeti egyetem festészeti szakán tanult, tanulmányait októbertől Angliában folytatja. Jellegzetes stílusát a festményeinek a szobrászati és festészeti elemek ötvözése adja, alkotásaival a térbeliség megformálására törekszik.

Kühl Mátyást a fotózás, a fényképek szeretete egészen fiatal kora óta elkíséri. Az elmúlt pár év utazásai, kirándulásai kapcsán merült fel benne az igény, hogy a tipikus turista fotók helyett tartalmasabb, beszédesebb képeket alkosson. Lelkes amatőrként kezdte felfedezni a fotózás rejtelmeit, de még mindig ennek a felfedező útnak az elején jár. Ez a kiállítás egy mérföldkő ezen az utazáson, amely további inspirációként szolgálhat a tanulásra, megismerésre. A természetfotózásban találta meg azt a kihívást, ami a minket körülvevő táj bemutatásában rejlik.

A tárlat június 20-ig a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Cecília-termében látogatható.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >