Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
17 évesen döntött U20-as csúcsot Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 11.
ImageRemekül szerepeltek az ARAK fiatal atlétái a sportág junior és U23-as országos bajnokságán. A miskolci megmérettetésen a 17 éves Mátó Sára U20-as (junior) országos csúcsot repesztett 400 méter gáton! A székesfehérvári tehetség 57.86 másodperces rekorddal szerezte meg az aranyérmet, amelyből még egyet sikerült begyűjtenie, ugyancsak gátfutásban, a 100 méteres távon. Mátó különleges kvalitásait jelzi, hogy már a felnőttek között is van ob-elsősége, hétpróbában.

 

 

- Reménykedtem a csúcsban, tudtam, ha sikerül úgy összerakni a futást, ahogy edzésen gyakoroltuk, akkor jó lesz az idő. Azt azért nem gondoltam volna, hogy ennyire, természetesen nagyon örülök neki. A junior-világbajnokságon is ebben a számban indulok, bevallom, verseny előtt nem szeretem megnézni a nemzetközi eredményeket, így nem tudom mire lehet elég ez az idő. Az biztos, hogy amennyiben reális, szeretnék döntőt futni. - mondta Mátó Sára.
 
A 400 gátat minden szinten a fehérváriak uralták; a férfiak juniormezőnyében és a nők U23-as küzdelmeiben szintén ARAK-os siker született. Előbbiben Csókás Nikolasz 54,21-es egyéni csúcsot repesztett, míg utóbbiban Zsiga Mónika ugyancsak remek, 1:01.34-es időeredménnyel utasította maga mögé a teljes mezőnyt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >