Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szalontayval startolt a VeloClass
Szalontayval startolt a VeloClass Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 11.
Új kerékpáros klub alakult Velencén, s ha már megalakult, rögtön leigazolta a magyar pályakerékpározás sprinterklasszisát, Szalontay Sándort, aki félig már visszavonult, mivel nem kapott elég támogatást a honi szakszövetségtől. A Szőke József tulajdonolta VeloClass Velence Kerékpáros Egyesület Bogdán Csaba elnökletével, vezetésével olyan mentőövet dobott a csalódott bringásnak, amit részben már meg is szolgált, ugyanis május végén szédületes új magyar csúcsot (09:672) repesztett 200 méteren egy rangos moszkvai nemzetközi viadalon.

 

 

 

 
Az egyesület első sajtótájékoztatóján Szalontay elmondta, hogy korábban anyagi problémái miatt nem tudott csak a kerékpározásra koncentrálni, ezért akarta abbahagyni a profi sportot. Megjegyezte, hiába volt folyamatosan a pályán és a konditeremben, edzőpartnerek és folyamatos versenyzés híján nem tudott fejlődni, de szerencsére mentőövet kapott Velencéről, amit már az idén sok világranglista ponttal szeretne meghálálni. A következő megméretése a csehországi Brnóban lesz, a fő versenye pedig az augusztusi Európa-bajnokság, ahol "egy jó helyezés" elérése a célja. Szalontay hozzátette; most heti 2-3 alkalommal Bécsben edz, ezért nagyon várja, hogy végre megépüljön Budapesten is a pályakerékpáros centrum, amin a hazai szövetség a kormánnyal közösen régóta dolgozik.
 
 
 
Szőke József, a VeloClass tulajdonosa hangsúlyozta: cégük több mint húsz éve foglalkozik forgalomszámlálással. Az elmúlt időszakban VeloClass névvel kerékpárosszámláló tesztberendezést telepítettek a Velencei-tó mellé, innen indult el a közös gondolkodás és lett a végeredménye az egyesület - tette hozzá a velencei sport jelenlegi legnagyobb mecénása.
 
 
 
 
Velence polgármestere, Koszti András kiemelte, hogy a város eddig is komoly pozíciót foglalt el hazánk kerékpáros térképén, ám a VeloClass Velence Kerékpáros Egyesület szerepvállalásával és új igazolásával még inkább emeli ázsióját ezen a területen. - Nem kétséges, hogy az új klub és a neves kerekes tovább emeli szeretett városunk elismertségét, rangját nem csak a "bringás szakma", de az egyetemes magyar sport tekintetében, ezzel pedig egy újabb nagy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy Velence a térség multisport központja legyen. - foglalta össze a lényeget Koszti András.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >