Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újabb 201 parkoló épül a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. június 14.
Folytatódik a parkolóépítési program a Vízivárosban, a volt Fűtőerőmű területén. Újabb 201 parkoló épül, a tegnapi munkaterület-átadás után augusztus 30-ig kell befejezni a 200 milliós építkezést. A komfortérzetet növelő beruházások keretében ősszel új helyre költözik a posta. – mondta Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő.

 

A parkolóépítés a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósul meg. Az érintett terület az egykori Fűtőerőmű hátsó, Víziváros felőli része, ahol korábban az ellátást biztosító vágányok és a tartartalék tartályok voltak. A kivitelezés során 201 darab térkő burkolatú parkoló fog kiépülni, közöttük aszfaltos közlekedő utakkal. A gyalogos forgalom biztonsága érdekében térköves járda is épül, amely több ponton csatlakozik a lakótelep meglévő járdáihoz, a közbiztonságot pedig a közvilágítási hálózat szolgálja majd. A csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése során olajfogó műtárgy tisztítja meg a szennyeződésektől az összegyűjtött csapadékot. A munkaterület átadása a mai napon megtörtént, a kivitelezéssel  augusztus 30-ig kell végezi. A Fűtőerőmű tartályainak és kapcsolódó közműveinek bontását egy szakcég fogja végezni. – tájékoztatott Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre. 

Víziváros nagyon sűrűn lakott városrésze Székesfehérvárnak. Az egyik legnagyobb gondot az okozza, hogy nincs elég parkolóhely a sok autó számára. A lakosság komfortérzetét jelentősen növeli az évek óta tartó parkolóépítési program, a meglévő helyek felújítása és újak építése. A most kezdődő beruházással a 2010 előtti parkolószámok gyakorlatilag megduplázódnak. – tájékoztatott Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő.

Elhangzott továbbá, hogy a lakosság kényelme és színvonalasabb ellátása érdekében szeptemberben új helyre, a Budai út 68/A  alá költözik a posta, ahol nagyobb helyen gyorsabb és minőségibb kiszolgálást biztosítanak a lakosságnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >