Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kanczlerné Horváth Melinda kapta a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. június 15.
ImageA Hiemer-házban dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat: az idei elismerést Kanczlerné Horváth Melinda, a Váci Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola tanára kapta, akinek a diákönkormányzatot segítő munkáját köszönték meg a Diáktanács javaslatára. Az ünnepség keretében pedagógusoknak és a közéleti munkában szerepet vállaló diákoknak is gratuláltak.

 

 

2018-ban Kanczlerné Horváth Melinda, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diák-önkormányzati munkáját segítő pedagógusa kapta a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat: nyolc éve inspiratív módon, bátorító attitűddel patronálja, közösségépítő programokkal segíti a közösséget, munkáját minden téren a diákjaiba vetett hit és az irántuk érzett felelősség hatja át.

Köszöntő beszédében dr. Cser-Palkovics András polgármester a pedagógusnapi, a közoktatásban végzett munkáért járó díjátadó ünnepség és a mostani, a Székesfehérvár Ifjúságáért díj átadása között vont párhuzamot, valamint említést tett az egy hete átvett Tehetségbarát Önkormányzat díjról, amely egyedüliként ismerte el idén a megyei jogú városok között Székesfehérvárt – ennek apropóján köszönet mondott mindenkinek, akinek munkája, szerepe volt ennek a címnek az elérésében. A fiatalokért végzett munkáról a következőket fogalmazta meg: „A szavak is fontosak, de a tettek számítanak igazán – akik ezt leginkább értékelik, azok maguk a fiatalok. Felnőttként nem is gondolnánk, hogy milyen szenzorokkal rendelkeznek, és mennyire pontosan tudják és be tudják mérni azt, ki mit is tett értük, kinek köszönhetik, hogy nemcsak testben, de szellemben és lélekben is fejlődnek.” Mint fiatal felnőttként polgármesterré választott közéleti személyiség kifejezte, hogy azt a lehetőséget szeretné megadni más fiatalnak is, amit ő a várostól kapott, az őket segítő tanárok bevonásával. A díjazott tanárnőnek gratulálva azt mondta, nem könnyű intézményben, nem magától értetődő eredményeket hozó helyen, de a város számára kiemelkedően fontos helyen végzi munkáját – igazolva azt, hogy ha van elkötelezettség, ha vannak tettek, azt a fiatalok értékelik, teszik a dolgukat, hozzák a fiatalos hangulatot, a kreativitást. A polgármester kellemes, szép nyarat kívánt minden jelenlévőnek – a vízpartokon, a fehérvári programokon, és a belvárosi Helló, nyár! rendezvényre invitálta meg a fiatalokat.

Az örömét és büszkeségét fejezte ki Kanczlerné Horváth Melinda, és köszönő szavaiban is a fiatalokat bátorította, hogy kapcsolódjanak be az értékes diákönkormányzati munkába, és Vörösmartyt idézte: „Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett/ Tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád.”

László Laura
, a Váci diákönkormányzata képviseletében elmondta, hogy a díjazott tanárnőt szeretik és tisztelik a diákok, bármilyen problémával meg lehet keresni, és minden program megszervezésében segíti az iskolát. A jól működő diákszervezet munkájára a tanárnő személye a garancia, fejezte ki.

A diákok közéletre való felkészítésében egyre nagyobb szerepet játszó diákönkormányzatokban végzett munkát segítő pedagógusok köszöntésével folytatódott az ünnepség. Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester a város általános és középiskoláiból, kollégiumaiból Némethné Csentei Gabriella, Somogyfoki Gáborné, Kovács Kata, Polczer Zoltán, Ötvösné Almássy Judit, Seybold Emese, Pallag Ildikó, Béresné Rodler Krisztina, Szabó Katalin, Fridel Mariann, Kanczlerné Horváth Melinda, Bíróné Patkós Anikó tanároknak gratuláltak.

A Diáktanács vezetői közül Nagy Boglárka elnököt, valamint Magyaródi Anett, Uley Olga és Vámosi Péter alelnököt köszöntötték.

Mészáros Attila
mondott pohárköszöntőt az ünnepség végén, megköszönte a hagyományos ünnepség résztvevőinek a megjelenést, köszönetet mondott mind a pedagógusok, mind a diákok munkájáért, a városnak nyújtott segítségért, külön kifejezve köszönetét kollégáinak, Ferenczy-Nagy Eleonórának és Váradi Imrének. „Motivált fiatalok és segítőkész pedagógusok nélkül nem megy.” – fogalmazta meg az országos elismerés kapcsán.

A rendezvényen a Gorsium Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola diákjai táncetűdöket adtak elő, Jónás Olivér versünnepes Szabó Lőrinc sorait tolmácsolta, gitáron kísérte Nagy Zsombor.

Az eseményen részt vett Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok, Török Szabolcs tankerületi igazgató, Eszéki Ágnes, a Székesfehérvári Intézményi Központ főigazgatója, valamint a Váci Szakképző intézményvezetője, pedagógusai és diákjai, illetve a Diáktanács tagjai.

 

 

Kanczlerné Horváth Melinda méltatása

A Székesfehérvári Diáktanács harmadszor állított jelöltet a Székesfehérvár Ifjúságáért díjra. Jelöltjük Kanczlerné Horváth Melinda, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diák-önkormányzati munkáját segítő pedagógusa.

A tanárnő tizennyolc éve tanít történelmet az intézményben, nyolc éve látja el a DÖK-segítő faladatot: patronáló munkájának köszönhetően az iskolai szervezet jól működik, gyűléseik tartalmasak, rendszeresek. Megalakulása óta részt vesz és segíti a Székesfehérvári Diáktanács programjait: neki köszönhetően az iskolájának minden tanulója ismeri a diákszervezetet, tavaly a delegált vácis diáktanácstag alelnöki posztot töltött be. A városunkban szervezett Országos Diákparlament munkájában is közreműködött.

Közösségépítő pályázatokkal segíti intézményében a hátrányos helyzetű tanulók beilleszkedését. A szinte csak fiúkból álló iskola diákjait összefogni nagy feladat: a tanárnő inspiratív, bátorító és segítő munkája a programok megvalósításában fontos szerepet játszik. Részt vesznek a Diáktanács Adventi Napján, neveznek a városi diák-sportrendezvényekre és a városismereti, illetve történelmi vetélkedőkre – amelyeken a motivációnak és a támogatásnak köszönhetően sikerrel szerepelnek a fiatalok.

A középiskolásokat nemcsak tanulmányaikban, a továbbtanulásban, illetve a programszervezésben támogatja: hozzá bátran fordulhatnak magánéleti problémáikkal is. Munkáját minden téren a diákjaiba vetett hit és az irántuk érzett felelősség hatja át.

Kanczlerné Horváth Melindát a diákokat segítő, az értük végzett munkájáért Székesfehérvár Önkormányzata a Székesfehérvár Ifjúságáért díjjal jutalmazza.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >