Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Centoi kerékpárosok érkeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2018. június 15.
A Polisportiva Centese sportegyesület hat kerékpárosát fogadták tegnap Székesfehérváron. Az olaszországi Centoból érkezett vendégek jártak már a Balatonnál, és a fővárosba indultak tovább. A kerékpáros túra egyik apropóját a két település közötti húszéves testvérvárosi kapcsolatok adják.

 

 

Tegnap kora délután gurultak be a Centoból érkezett kerékpárosok a Városház térre. A hatszáz fős Athletics Team Polisportiva Centese tagjai Ausztrián keresztül érkeztek, városunkba a Balatonról jöttek. Székesfehérvár olasz testvérvárosából hatan indultak útnak.  

„Fárasztóan teltek az elmúlt napok, hiszen szombat óta úton vagyunk. Egyikünk járt már itt 2005-ben egy kerékpártúrán, a többiek most járnak itt először. Nagyon tetszik nekünk Magyarország, amiben az újdonság ereje mellett az is szerepet játszik, hogy mennyire kedvesek és segítőkészek az emberek.” – mondta el Carlo Lodi, az egyesület alelnöke. Elmesélte, hogy rossz irányba indultak, de szerencséjükre szembetalálkoztak valakivel, aki időben útba igazította őket, így nem kellett negyven kilométeres kerülőt tenniük. 

Cento és Székesfehérvár idén ünnepli a testvérvárosi kapcsolatfelvétel húszéves évfordulóját, ezért is fogadták örömmel a kezdeményezést – erősítette meg Horváth Miklós Csaba. Az olasz kerékpárosokat a város nevében köszöntő bizottsági elnök a kezdetektől aktív résztvevője ennek a kapcsolatépítésnek, amely az önkormányzatokon túl iskolák és más közösségek közötti együttműködéseket is jelent. 

„Húsz évvel ezelőtt valójában sportolókon keresztül kezdődött a testvérvárosi kapcsolatfelvétel. A Vidi focistáival, kosárlabdázókkal, valamint utánpótlás-nevelő egyesületekkel jártunk kint. Olaszország híres arról, hogy sokan kerékpároznak – amatőr szinten is –, ehhez hűen minden évben érkeznek Centoból túrára. Országjáró kirándulásokat tesznek, és ilyenkor mindig bejönnek, Székesfehérvárra is. Augusztusban is érkezik egy csapat, őket is örömmel fogadjuk majd.  Ezek a kapcsolatok is élőbbé teszik a testvérvárosi létet.” – fogalmazott Horváth Miklós Csaba. 

A centoi kerékpárosok csapatzászlójukkal ajándékozták meg a város képviselőjét, és több fotó is készült a találkozás emlékére. A vendégek Székesfehérvárról már tegnap továbbindultak, túrájukat a fővárosban folytatják, onnan pedig hazafelé veszik az irányt – természetesen kerékpárral.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >