Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Kezdődik a Székesfehérvár Rallye  korlátozások a városi szakaszokon
Kezdődik a Székesfehérvár Rallye  korlátozások a városi szakaszokon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlekedési Iroda, Fraller Ildikó   
2018. június 15.
ImageHétvégén a Székesfehérvár Rallye SuperSpecial szakaszának és a célceremóniának az idején forgalomkorlátozás lesz az érintett útterületeken: szombaton a Palotai úton, vasárnap pedig a Mátyás király körúton lesz lezárás. A menetrendszerinti országos, regionális és helyi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek az autóverseny idejében, a menetidő megnövekedése miatt kérik a közlekedők körültekintő tervezését.

 

 

Hétvégén rendezik a Székesfehérvár Rallye-t: az autóverseny SuperSpecial szakaszának (versenyprogram) és a célceremóniának az idején forgalomkorlátozás, lezárás lesz az érintett útterületeken.

Teljes lezárásra kerül:

június 16-án, szombaton 12 órától 22 óráig
a Palotai út a Selyem utcától a Schwäbisch Gmünd utcáig. A Selyem utcánál, a Halász utcai csomópontban, az Alba Plaza és a Fehér Palota be- és kijáratainál, a Penny Market bejáratánál is teljes zárásra kell számítani.

június 17-én, vasárnap 10 órától 23 óráig
a Mátyás király körút az Ybl M. utca csomópontban és a Dózsa Gy. út – Várkörút csomópontban, a Mátyás király körút – Zichy liget csatlakozásban. A Zichy liget ügyvédsort a Malom utca felől kétirányú zsákutcának jelölik ki.

A forgalomkorlátozások miatt a menetrendszerinti autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek június 16-án 12 órától a lezárás végéig:


a Palotai út forgalomkorlátozásában érintett országos és regionális autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

A Várpalota irányába/irányából közlekedő járatok terelőútvonala: Selyem u. – Horog u. – Kelemen Béla u. Kimaradt megállóhely: Gellért u. (csak az Autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében). Ideiglenes megállóhely a Kelemen Béla utcában a zöldségbolttal szemben.

A Mór, valamint Zámoly irányába/irányából közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút

A Lovasberény irányába közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút – Szekfű Gy. u.

A Lovasberény irányából
közlekedő regionális autóbuszjáratok terelőútvonala: Berényi út – Széna tér – Rákóczi u. – Várkörút – Budai út – Autóbusz-állomás. Kimaradt megállóhely: Székesfehérvár, II. Rákóczi isk. (csak Lovasberény irányából)


A forgalomkorlátozásban érintett helyi autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

A „10”, „12”, „14”, „36”, „37”-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Piac tér – Selyem u. – Horog u. – Kelemen B. u. Kimaradt megállóhelyek: György Oszkár tér, Gellért u. (csak az Autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében). Ideiglenes megállóhely a Kelemen Béla utcában a zöldségbolttal szemben. Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített további megállóhelyeken nem állnak meg.

A „11”-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Piac tér – Selyem u. – Horog u. – Kelemen B. u. Kimaradt megállóhelyek: Uszoda (csak Autóbusz-állomás irányába), György Oszkár tér, Szabadságharcos út. Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített további megállóhelyeken nem állnak meg.

Az
Északi irányba_közlekedő „10”, „11”. „12”, „14” és „27”-es jelzésű autóbuszjáratok az Autóbusz-állomáson, ideiglenesen a „26”-os jelzésű autóbuszjáratok indulóállomásáról indulnak.

A „17”-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala:
Könnyűfémmű irányába közlekedő járatok: Halász u. – Horog u. – Kelemen B. u.
Csapó u. irányába közlekedő járatok: Kelemen B. u. – Horog u. – Selyem  u.

Az autóbuszjáratok a Hübner A. u. irányába közlekedő „29”-es jelzésű autóbuszjáratok kocsiállásáról indulnak (SPAR áruház elől). Kimaradt megállóhelyek: György Oszkár tér, Gellért u. (csak az autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében). Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített további megállóhelyeken nem állnak meg.

Az autóbusz-állomás irányába lévő Gellért u. elnevezésű megállóhely helyett ideiglenes megállóhelyet jelölök ki a Kelemen Béla utcában a zöldségbolttal szemben (Kelemen B. u. 72 sz. ház előtt).

A „26”, „26A”, „27” és „38”-as jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Selyem u. – Horog u. – Kelemen B. u. – Mészöly G. u. – Szabadságharcos út. Kimaradt megállóhelyek: György Oszkár tér. Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken nem állnak meg.

A „12A” „13A”, „15”, „42”, „43”, „44”- es jelzésű autóbuszjáratok: A Selyem utcában ideiglenes leszállítóhely lesz a murvás parkoló oldalában, a jelenlegi indulóállomásokkal szemben. Az autóbuszjáratok a Selyem utcán keresztül érkeznek a Csapó utcai decentrumba. A Selyem u. – Horog u. – Halász u. útvonalon fordulnak meg.


A forgalomkorlátozások miatt a menetrendszerinti autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek június 17
-én, vasárnap üzemkezdettől üzemzárásig:

A Mátyás király körút forgalomkorlátozásában érintett országos és regionális autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

A Mór - Zámoly, valamint Lovasberény irányába/irányából közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút

A forgalomkorlátozásban érintett helyi autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

A „17”-es autóbuszvonal járatai mindkét irányban: Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget –  Dózsa Gy. út – Várkörút. Kimaradt megállóhelyek: Szabadságharcos út, Ybl M. ltp.

A „26”, „26A”, „27” és „38”-as autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. Kimaradt megállóhely: Ybl M. ltp. A külső végállomás irányba közlekedő helyi autóbuszjáratok az Ybl M. ltp. elnevezésű megállóhely helyett a terelőútvonalon rendszeresített Uszoda elnevezésű megállóhelyen állnak meg. A belső végállomás felé közlekedő helyi autóbuszjáratok az Ybl. M. ltp. elnevezésű megállóhely helyett a Palotai úton lévő Gellért u. elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

A terelésben érintett, külső végállomás irányába közlekedő helyi autóbuszjáratok a III. Béla király tér elnevezésű megállóhelyen nem állnak meg.  (A belső végállomás irányába közlekedő járatok számára a Mészöly G. utcában ideiglenes megállóhely nem kerül kijelölésre.)

A meghirdetett időpontoktól legalább 5 perces eltérések várhatóak, ezért kérik az utazások körültekintő megtervezését. Szombaton a Palotavárosban a terelőútvonalakon rendszeresített megállóhelyeken az autóbuszjáratok nem állnak meg (az autóbuszvonalaknál megjelölt megállóhelyeken felül).

 
< Előző   Következő >