Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Erőfejlesztés, izomépítés - hús nélkül? Lehetséges!
Erőfejlesztés, izomépítés - hús nélkül? Lehetséges! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. július 01.
ImageArnold Schwarzenegger, a testépítők/sportolók kultikus példaképe arra buzdította az embereket az ENSZ klímavédelmi csúcstalálkozóján, hogy minél inkább hagyják el a húst étrendjükből, s bevallotta, hogy ő már majdnem vegetáriánus. Sok sportoló ennél tovább is ment: vegán életmódot folytatnak, és erejük nem csökkent, sőt! Nehézsúlyú ökölvívó bajnokot, súlyemelőt is találunk a vegánok között. Létezik tehát erőfejlesztés / izomépítés hús nélkül!

 

A kétszeres világbajnok nehézsúlyú ökölvívó, David Haye a Tony Bellew elleni mérkőzése előtt interjút adott a The Sun napilapnak, amelyben vegán étrendjéről beszélt. Mint az újságírónak elmondta: a hús és a savófehérje por helyett olyan vegán fehérjeforrásokat részesít előnyben, mint a felesborsó, quinoa és barnarizs.

Erőfejlesztés, izomépítés – hús nélkül? Lehetséges!

Ezt lehet elérni hús nélkül (Fotó: boxingnewsonline.net)

A riporter kétkedve fogadta a számára érthetetlennek tűnő erő + húsmentesség képletet, ám a sportoló azt mondta neki:


“Azt mondják, ‘Honnan szerzed az erődet?’. Én azt mondom, honnan szerzi az erejét egy főemlős? Az embernél hússzor erősebb, és az étrendje nem húson alapul. Egész nap növényeket esznek. Mítosz az, hogy húsra van szükségünk, hogy erősek legyünk… Három éve növényi alapú étrenden élek. Jobban érzem magam, mint valaha, kívül-belül megfiatalodtam. Akkor kezdődött, amikor sérült voltam, és a legjobb izomgyógyító étrendet kerestem. Minden egyre csak visszavezetett a növényi alapú étrendhez – és megkönnyíti a váltást, amikor látod, hogy milyen borzalmasan bánunk az állatokkal.”

Az interjú teljes egészében itt található meg.

David Haye tehát nem gyengült le attól, hogy vegán lett, ahogyan Mike Tyson sem! Az egykori bokszoló bajnok közel 60 kg súlyfelesleget adott le, mióta megváltoztatta étrendjét, és nem fogyaszt állati eredetű ételeket.

Erőfejlesztés, izomépítés – hús nélkül? Lehetséges!

Látványos a változás (Fotó: opptrends.com)

"A vegánná válás új esélyt adott arra, hogy egészséges életet éljek." – nyilatkozta, amikor arról mesélt, hogy hiába próbálkozott többféle diétával és gyógyszerekkel, csak a vegán életmód tudott segíteni rajta. Ő 2009-ben lett vegán – miután a kábítószer és az alkohol teljesen tönkretette a testét és a lelkét. Úgy döntött, hogy teljesen meg szeretne tisztulni, és lemondott a húsról, majd az állati tejtermékekről.

Oprah Winfrey show-jában hosszasan mesélt arról, hogy milyen magas volt korábban a vérnyomása, nehéz volt a légzése, ízületi gyulladásoktól is szenvedett, és azt hitte, hogy meg fog halni. Miután vegán lett, minden problémája megszűnt. új életmódját aktívan hirdeti, friss fotóin galambokkal kezében látható.

Erőfejlesztés, izomépítés – hús nélkül? Lehetséges!

Védi az állatokat, meg az egészségét is (Fotó: observer.com)

Az ex-testépítő bajnok, (Elton John egykori testőre) Jim Morris tavaly halt meg. Az 1935-ben született amerikai utolsó évtizedeiben (1985 óta) vegán volt, és senki se találta volna ki az életkorát irigylésre méltó testfelépítését és kondícióját látva.

Erőfejlesztés, izomépítés – hús nélkül? Lehetséges!

Sosem találtuk volna ki az életkorát (Fotó: knowlio.org)

Az újságíróknak ő is azt nyilatkozta, hogy a vegán életmódra való áttérésekor rohamosan kezdett javulni az egészsége.

 „Az állati eredetű protein túlságosan tele van zsírokkal, mesterséges anyagokkal, valamint egyéb, a szervezetre káros adalékokkal és szennyeződésekkel… Amikor versenyeztem, rengeteg ilyen proteint tömtem magamba, és állandóan emésztési problémákkal küzdöttem. Biztos vagyok benne, hogy mára nemcsak nem néznék ki úgy, ahogy, de nem is lennék itt, ha tovább folytattam volna azt az életvitel.” – jelentette ki.

 

A teljes cikk elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2017/10/26/erofejlesztes-izomepites-hus-nelkul-lehetseges/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >