Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Állatszerető emberek segítségét kérik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

ImageA székesfehérvári Herosz Állatmenhely dolgozói értetlenül és felháborodva állnak a karácsonyt követő hétvége eseménye előtt. Rekvényi Renáta, a menhely egyik önkéntese elmondta, hogy nyitvatartási időn kívül egy nagyobb személyautó gördült a Herosz bejáratához. Megkérdezésükre elmondták, hogy a kutyájuk nemrégen kölyköknek adott életet. Ők úgy gondolták, hogy jelenleg is teltházzal (220 kutya és 50 macska) és napról napra élő és működő menhelyen otthagyják az anyát és a 11 kölyköt.

A állatgondozók felvilágosították őket arról, hogy a kölykök még annyira fiatalok ( 3 hetesek!!!), hogy nem lehet őket elválasztani az anyjuktól. Ebből kifolyólag most nem fogadják be őket, de ha elérték a kölykök a 6-8 hetes kort, akkor természetesen átveszik a kicsiket, s addig még tartsák otthon a kis családot. Elvégre nekik semmi gondjuk nem származik a kölykökből, az anyjuk teljesen ellátja őket.

Ekkor azonban a fejükhöz vágták, hogy ha nem veszik be őket, akkor ott a semmi közepén kiteszik őket, s ezzel a lendülettel dühösen az autóba pattantak és már el is indultak.

 Rekvényi Renáta:

Image
Fotó: Temesvári Márta

„Rossz előérzettel folytattuk a munkát, mindaddig, amíg egy férfi nem érkezett a menhelyre azzal, hogy innen pár száz méterre, az út kellős közepén álldogál egy anyakutya és apró kiskutyák totyognak körülötte.” – emlékezett vissza Rekvényi Renáta – „Azonnal a helyszínre mentünk, ahol egy szemtanú elmondta, hogy pár perce látta azokat az embereket, akik kitették a kocsiból a kölyköket és az anyát is. Szívszorító látványt nyújtottak az úton, magatehetetlenül.”

A kis kutyusok jelenleg egy ketrecben találtak menedéket a Herosznál, ahol igyekeznek megfelelően ellátni őket és ügyelni arra, hogy a picik fiatal, és még fejletlen immunrendszerük ellenére ne kaphassak el semmi fertőzést a telepen tartózkodó többi kutyától. A kölyökkutyákat - amint elérték a 4-5 hetes kort - már örökbe adhatja a menhely.

A kölykök jól vannak, esznek és kezdenek egyre mozgékonyabbak, lenni - 4 szuka és 7 kan van köztük. Az anyjuk - aki közben a Peyton nevet kapta - egy 3 év körüli szép kiállású Labrador keverék. Nagyon gondos anya ,nyugodt jellemű, szeretnivaló. Élvezi, ha rá is jut a figyelemből.

Ha valaki el szeretné vinni a kutyusokat, a 30/3617-548-as számon, vagy a menhelyen személyesen érdeklődhet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >