Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az elnökök emlékére is a Vágtáznak
Az elnökök emlékére is a Vágtáznak Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 19.
ImageA Videoton két ikonikus sportvezetőjének, a közelmúltban elhunyt Kovács Ferencnek és Bencsik Istvánnak egy különleges futammal állítanak emléket a Velencei Vágta szervezői.

 

 

Mint ismert, a Nemzeti Vágta első Fejér megyei előfutamán ott lesznek majd a Vidi 1985-ös, legendás, UEFA-kupa döntős labdarúgó csapatának emblematikus játékosai; a gólkirály Szabó József, a remek kapus Disztl Péter, a csapatkapitány Csongrádi Ferenc, a kiváló védő Horváth Gábor és - várhatóan - a nagyszerű középpályás Vadász Imre. Ez adta az ötletet Velence polgármesterének, Koszti Andrásnak, hogy az UEFA-kupa hősök lovaskocsis betétversenye Bencsik István és Kovács Ferenc Emlékfutam legyen.

 
A Velence és Sukoró határában, az evezőspálya és az Északi strand (Velencei Vízi Vár) közötti területen július 1-jén délután (kb 14.30-kor) kezdődő betétfutamon fogatra pattan majd Bencsik István fia, Ifj. Bencsik István is, aki édesapjához hűen társadalmi munkában dolgozik vezetőként a sportágban, igaz, ő nem a Videoton, hanem a Fejér Megyei Labdarúgó-szövetség elnökeként.
 
Bencsik  István a Videoton leghosszabb ideig regnáló elnöke volt, akinek sokat köszönhet a klub. Ő lobbizta ki a Sóstói Stadion megépítését, ő volt az elnök az első, 1976-os NB I-es érem (ezüst a Fradi mögött) megszerzésekor, ő hozott először válogatott meccset Fehérvárra és ő volt az, aki sportvezetőként lerakta az alapjait a '85-ös UEFA-kupa döntős csapatnak. Annak a csapatnak, amelynek Kovács Ferenc volt az edzője, akivel a Vidi a legtöbb bajnoki érmét szerezte mind a mai napig. A már említett '76-os ezüst mellett további két bronzérem és a csodálatos UEFA-kupa menetelés fűződik a nevéhez. A halála előtti években a klub tiszteletbeli elnökeként is igen aktív volt, tanácsaival segítette a vezetőség tevékenységét.
 
Nemzeti Vágta megyei elővágtája július 1-jén 12.00 órakor kezdődik és kb 22.00 óráig tart majd. A Velencei Vágtára még lehet nevezni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >