Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Székesfehérvár és Fejér megye védőnőit köszöntötték Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. június 19.
ImageA Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete, a Magyar Védőnők Egyesülete, valamint a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály szervezésében rendezték meg a Védőnők Napját kedden a Hotel Magyar Királyban.

 

 

Az ünnepségen átadták a "Kiváló Védőnő" kitüntetéseket Kovácsné Simon Zsuzsannának (Székesfehérvár), Zsuppánné Kucsera Mónikának (Seregélyes), Veszeli Józsefnének (Iváncsa) és Gombos Tímeának (Sárbogárd), valamint köszöntötték „Az Év Védőnője” országos elismerés Fejér megyei díjazottját, Gál Gabriellát.


Rendkívül komoly feladat hárul a védőnőkre, hiszen ők szinte a fogantatástól az iskola végéig kísérik figyelemmel a családok életét, és nyújtanak segítséget a gyermekgondozás során felmerülő kérdésekben, hangzott el a Védőnők Napja alkalmából rendezett ünnepségen, amelyet nyolcadik alkalommal szervezett meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete, a Magyar Védőnők Egyesülete, valamint a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály.

A védőnők rendkívüli munkát végeznek az egész országban. A mai napon őket ünnepeljük, akik 103 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban. A prevenció területén sokat tesznek, hiszen mintát adnak a családoknak. Fontos, szép hivatás, amelyre szeretnénk felhívni a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét is, fogalmazott Bokorné Sike Erika, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének elnöke.

 „Kiemelt fontosságúnak és felbecsülhetetlen értékűnek tartom a védőnői szolgálatot.” - kezdte ünnepi köszöntőjét Székesfehérvár alpolgármestere. Brájer Éva kiemelte: „A Magyar Örökség Díjas, a Hungarikumok sorában helyet foglaló szociális rendszer szerteágazó területeivel védőhálót biztosít. A gyermekek születésétől fogva jelen vannak a kórházban, a családokban, az óvodákban, az iskolákban. A XXI. század kihívásai, a felmerülő újabb problémák megoldására egyre erősebb, úgymond közösségi hálóra van szükség, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata a Család- és Gyermekvédelmi Központtal és a Humán Szolgáltató Intézettel közösen az intézményekben megjelenő szociális segítőkkel, a házi orvosokkal, védőnőkkel, pedagógusokkal együttműködve szeretnék kiépíteni.

Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója köszönetet mondott azért, hogy a védőnők nap mint nap végzett áldozatos, felelősségteljes munkájukkal azon dolgoznak, hogy a jövő generációja kiegyensúlyozott, megfelelő környezetben, jó családi körülmények között és egészségi állapotban nőhessen fel.

A védőnők 1915, azaz a jogelőd Országos Stefánia Szövetség megalakulása óta jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban. Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke egy rövid történeti visszatekintést követően szólt arról, hogy Fejér megyében 200 védőnő dolgozik nap mint nap, de sok az üres, betöltetlen állás. Az utánpótlásról szólva kiemelte, minél több fiatalt szeretnének megszólítani, megismertetni a szakma szépségével. A szakmai egyesületek, érdekvédelmi szervezetek, a szakág képviselői azon dolgoznak, hogy a jövőben a társadalmi megbecsülés mellett a bérek kompenzációja is megtörténjen.

Az ünnepi köszöntőket követően dr. Bella Ferenc rövid szakmai előadást tartott, majd átadták a „Kiváló Védőnő” elismeréseket. Az idei évben Kovácsné Simon Zsuzsanna (Székesfehérvár), Zsuppánné Kucsera Mónika (Seregélyes), Veszeli Józsefné (Iváncsa) és Gombos Tímea (Sárbogárd) területi védőnők vehették át a kitüntető címet. Külön köszöntötték a Kislángon dolgozó Gál Gabriellát, aki az országos ünnepségen az „Év Védőnője” díjat vehette át. A díjazottakat és az esemény résztvevőit a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház énekkarának műsorával köszöntötték.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >