Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Remek játék, szép győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 14.

ImageAz Alba Volán hokisai kitettek magukért kedd este, mindenki szívvel-lélekkel küzdött a győzelemért. Meg is lett az eredménye a koncentrációnak és a hajtásnak: nagy gólkülönbségű diadal a Jesenice felett. - Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a jelenlevők egy perces néma tiszteletadással emlékeztek az SC Csíkszereda közelmúltban elhunyt elnökére, Antal Istvánra.

A lelátó kissé foghíjasabb volt a megszokottnál, de így is szép számmal gyülekeztek a szurkolók, hogy szorítsanak a Volán újabb győzelméért. Minden bizonnyal a legmesszebbről a Forgacs házaspár érkezett, akik hosszú évek óta Nathan Martz rajongói. Egyenesen Kanadából repültek Magyarországra, hogy láthassák játszani a kitűnő centert.

Hamar magához ragadta a kezdeményezést a Volán, Palkovics és Kovács 2-1-ben vezethették Hocevarra a korongot már az első percben, ám a pakk leragadt egy tócsában, így odalett a lehetőség. A másik oldalon Paré balról becennterezett korongja okozott veszélyt, de Szuper látványos vetődéssel hárított. Energikusan, dinamikusan játszott a Volán, Palkovics a jobb oldalon szaladt el, Martzhoz játszott, aki tüzelt - a kipattanót Guerriero alig bombázta mellé. A 9. percben Martz egy buli után teljesen feleslegesen kiállíttatta magát, de megúsztuk a létszámhátrányt.

Sőt, Guerriero kilépett az utolsó másodpercekben, ám elhamarkodottan a kapusba lőtt. Aztán kisvártatva mi kerültünk emberelőnybe, sőt, kettősbe. Szépen felálltunk, körbejárt a korong, Ocskay birtokolta a bal oldali bedobópont táján, felnézett, meglátta az üresen álló Kovácsot. Átcsúsztatta hozzá a játékszert, "Süti" pedig hatalmas gólt ragasztott Hocevar kapujába. (1-0) Felszabadultan, szórakoztatóan jégkorongozott a folytatásban is a csapat, nem meglepő, hogy vastaps kisérte a fiúkat az öltözőbe.

A középső felvonás legelején meleg pillanatoknak lehettünk szemtanúi. Bő egy percig ugyanis kettős emberhátrányban kellett védekeznünk. Ám a fiúk remekül helyezkedve meggátolták a szlovén figurák kibontakozását. Sőt, amikor az elsőként kiállított Tokaji visszajött, Martz egy megszerzett koronggal kontrát vezetett a jobb oldalon. Tökéletes ütemben tálalt a büntetőpadról visszatérő, és az akciót kisérő Tokaji elé, aki közelről megduplázta az előnyünket. (2-0) A folytatásban is harcosan, férfiasan játszott a Volán, a publikumnak is tetszett, amit lát. Régen tapasztalhattunk ilyen gyors, pontos, ritmusos jégkorongot a fiúktól.

Amikor Martin magas bottal való játékért kiállni kényszerült, esély adódott a további gólszerzésre, de hiába dolgoztunk ki számos gólhelyzetet, az állás nem változott. Figyelemre méltó volt, hogy mindegyik sorunk magas fordulatszámon pörög, és szellemes megoldásokkal építi támadásait, miközben a védőmunkáról sem feledkezik el. A 37. percben a fiatal csatártriónk villant meg.

Óriási nyomás alatt volt a Jesenice kapuja, a palánkoknál kőkeményen küzdöttek támadóink a korongért, és a kapu mögötti területet is jól használták ki. Hocevar orra előtt igazi tömegjelenet bontakozott ki, Hegyi eszmélt a leghamarabb, és szép mozdulattal átcsúsztatta a gólvonalon a játékszert. (3-0) A befejező húsz percre nagy elszántsággal érkezett a vendégcsapat. A durvaság határát súroló megmozdulásokkal igyekeztek nyomatékosítani, hogy nem adták fel a pontszerzést.

Ám volt válaszunk minderre, mégpedig nemes válasz: Palkovics szenzációsan ugrott ki Kovács tökéletes átadásával, egy pimasz csellel elfektette a rárontó védőt, majd köténygólt szerzett. (4-0) Támadásban maradt a Volán, csak szabálytalanul tudtak megfékezni minket a vendégek. A fór alatt Martz nagyszerű átadással kínálta meg a támadóharmadban Guerrierót, aki kapura tört, ám Hocevar elgáncsolta. Újabb kettős előny!

Nem sokat teketóriáztunk, felálltunk. A jobbhátvéd posztján feltűnő Martzhoz került a pakk, lopta a távolságot, majd óriási gólt lőtt a bal fölső sarokba. (5-0) És nem volt megállás, tőle szokatlan módon Bonni kígyózott be az ellenfél harmadába, majd középre lőtte a korongot, az érkező Martz pedig pont a kapusba pöckölte. Aztán az 52. percben vitára okot adó esemény történt, egy "hulló falevél" Szuper mögé, a kapu tetejére esett, majd onnan kipattanva kapusunk hátáról a gólvonal tájékára.

Hamar eltakarítottuk a veszélyzónából a játékszert, ám az éles szemű Jelinek játékvezető megállapította, hogy már a gólvonal mögül húztuk ki a gumidarabot. Kevesen láthatták pontosan, mi történt, de jó eséllyel nem tévedett az igaza mellett határozottan kiálló sípmester. (5-1) Kiegyenlített játékkal teltek a hátralevő percek, inkább a szlovének durvaságai voltak említésre méltóak. Főleg Sofront és Guerrierót faragták a vendégek.

A végén Guerrierot lökték hátulról, 2+10 perc lett Robar büntetése, az állás azonban nem változott. Az Alba Volán nagyon jól játszva teljesen megérdemelten nyerte meg ilyen arányban is ezt a mérkőzést. A játéknap további örömteli eseménye, hogy az Alba Volán saját nevelésű játékosa, Kóger Dániel megszerezte első EBEL-gólját a Red Bull Salzburg színeiben.

Mestermérleg, Ted Sator:

Gratulálok a csapatnak, minden egyes sorunk nagyszerűen játszott mind a három harmadban. Átbeszéltük a csapattal, hogy mik azok az apró dolgok, amelyek eddig hiányoztak, hogy működjenek a dolgaink. Nagy örömmel láttam, hogy ezek összeálltak egésszé. Mindhárom harmadot megnyertük, nagyon jól játszottunk. Nem a taktikán változtattunk, csak a kivitelezés lett sokkal jobb. Ebben közrejátszott, hogy a két idegenbeli mérkőzésünk között útközben meg tudtunk szállni, így frissebben léphettünk ma jégre.

Alba Volán - Acroni Jesenice 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Székesfehérvár, 2500 néző, vezette: Jelinek, Erd, Smetana.


Alba Volán: Szuper - Byström, Bonni, Guerriero, Martz, Fekete, Tokaji, Martens, Palkovics, Ocskay, Kovács, Jobb, Horváth, Sofron, Nagy, Hegyi, Ondrejcik, Fodor, Vaszjunyin, Benk. Vezetőedző: Ted Sator.


Jesenice: Hocevar - Kranjc, Martin, Rodman D., Rodman M., Strömberg, Robar, Kovacevic, Razingar, Pare, Terlikar, Dervaric, Rebolj, Manfreda, Hafner, Poloncic, Selan, Vidmar, Rajsar, Jeglic, Brus. Vezetőedző: Doug Bradley.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >