Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Először rendeznek Streetfood Fesztet Székesfehérváron
Először rendeznek Streetfood Fesztet Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bálint Dorottya, Havasi Tímea   
2018. június 21.
ImageTPizza, hamburger, hot dog – június 22-24-e között Székesfehérvár behódol a kulináris élvezeteknek. A világ legnépszerűbb ételei mellett előkerülnek az olaszos ízek, a kávékülönlegességek, a kézműves borok és sörök is. Az eseményt kulturális programok – koncertek, játszóház, street art és slam poetry –színesíti.

 

 

Ha a szívünkre tesszük a kezünket – vagy inkább a hasunkra -, be kell valljuk, hogy a street food ételeket mindannyian nagyon szeretjük, a hamburger, a pizza, a hot dog triumvirátusára azonnal beindul a nyálelválasztásunk. Világszerte hódítanak a streetfood fesztiválok, itt az ideje, hogy Székesfehérváron is adózzunk eme szenvedélyünknek.

Június 22-24-e között, azaz pénteken, szombaton és vasárnap első alkalommal rendeznek Streetfood Fesztet Székesfehérvár Belvárosában.

A program beharangozó sajtótájékoztatóján Brájer Éva alpolgármester arról beszélt, hogy az elmúlt években a gasztronómia és a vendéglátás területén óriási változások történtek, melyek manapság is folyamatban vannak. A vendéglátásban évtizedek óta jelen lévő irányzatok, vállalkozások mellett teljesen újak jelentek meg új szemlélettel. A pozitív elmozdulások nemcsak Budapestet és a turisztikailag vonzó helyszíneket, de a vidéket, a kisebb településeket, a falvakat is érintik. A streetfood révén is bejöttek az új, friss irányzatok, melyek a rendezvények szintjén is megmutatkoznak. Az alpolgármester arra ösztönözte a székesfehérváriakat, hogy hétvégén maradjanak itthon, jöjjenek be a történelmi Belvárosba és legyenek részesei a rendezvénynek.

A rendezvény főszervezői egy klasszikus Streetfood Feszt megvalósítására készülnek, amelynél fő szempont az ételek és a programok változatossága. A program szinte az egész Fő utcát elfoglalja, az Országalmától egészen a Zichy ligetig két oldalt lesznek kint a food truckok, illetve a streetfoodosok, akik sokszínű installációkkal települnek ki. A hamburgertől, a pizzától és az általánosabb streetfoodoktól kezdve kicsit az olaszos vonalba is bele lehet majd kóstolni, de lesznek kávékülönlegességek és kézműves borok is. Közben rendkívül színes és sokféle zenés és szórakoztató kísérőprogramok is lesznek, többek között street art és slam poetry előadásokra is számíthatunk.

Mits Gergely főszervező arról beszélt, hogy a fesztivál hangulatához, atmoszférájához hozzátartozik a zene, a sokféle, a street art-hoz kapcsolódó kulturális megmozdulás és művészeti ágazat, és a hot dogon túlmutató, gyorsan elkészülő, ám mégis minőségi és mutatós ételek. Ezek összességében alkotják azt a „lenyomatot”, melyek élményként, jó tapasztalatként megjelennek a kilátogató emberekben.

A Belváros három kiemelt pontján, a Hotel Magyar Király előtt, az Országzászló tér Fő utca felőli oldalán és a Mátyás király-emlékműnél különféle időpontokban lesznek a street art fellépések és bemutatók. Színpadias kötöttség nem lesz, az utca mozgó közönsége szabadon megtekintheti a produkciókat. – emelte ki Vörös Tamás főszervező.

A legnagyobb látványosság a BBQ-s kitelepülés lesz, a szervezők egy amerikai BBQ-autóval lepik meg a vendégeket, ahol mindent megtalálunk, ami a klasszikus BBQ-hoz köthető, de itt lesz többek között a TEXAS MEAT WAGON, a  BISTROWAGEN és a Belga Sörmester is.  

FELLÉPŐK:

Streetgenerations, Redbreast Wilson & The Juke Joint Revival, Mojo Workings, Winners Elements, Pély Barna, Winnetou Jr. Country Band, Horgos testvérek, Tűzfészek, gólyalábas, Gréta, Jamland Hip-Hop TSE, 4Quality Hiphop, Nene…

További információk és részletes program itt:
https://www.facebook.com/search/top/?q=street%20food%20feszt%20sz%C3%A9kesfeh%C3%A9rv%C3%A1r

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >