Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nemzetközi asztalos és épületgépész szakmai verseny
Nemzetközi asztalos és épületgépész szakmai verseny Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. június 25.
Ausztriából és Csehországból is érkeztek diákok arra a nemzetközi asztalos és épületgépész versenyre, melyet az Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezett. A szakmai megmérettetésen a tanulóknak gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, az asztalos kategóriában egy Vörösmarty-s diák, Zádori Levente, míg az épületgépészetben egy osztrák fiatal, Stefan Heindl végzett az első helyen.

 

 

Az SzSzC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kétévenként házigazdája a nemzetközi asztalos és épületgépész szakmai versenynek. Az idei eseményen az ausztriai Zistersdorf-ból, a csehországi Brno-ból és Vyškov-ból, valamint Veszprémből és Székesfehérvárról érkeztek diákok. Mindkét szakmában nagyon nagy pontosságot igénylő gyakorlati kézügyességre és alapos elméleti tudásra van szükség  egy-egy munka elvégzéséhez. A nemzetközi verseny kiváló lehetőséget adott arra, hogy a  szakképzésben résztvevő intézmények diákjai bizonyíthassák tudásukat, közben a pedagógusok és gyakorlati oktatók szakmai eszmecseréket folytathatnak, tapasztalatokat szerezhetnek.

A verseny a Vörösmartyban zajlott, a fiatalok egyénileg mérettettek meg munkájuk precizitása, pontossága, tisztasága alapján. Az épületgépészeknek komplex csőhálózatot kellett létrehozniuk acélkötésekkel, forrasztással, míg az asztalosok kisméretű, ám igen mutatós és praktikus fűszertartó polcot eszkábáltak. Mindkét kategóriában díjazták a dobogósokat, és különdíjak, ajándékok átadására is sor került azoknak a támogató cégeknek a jóvoltából, amelyekkel a házigazda intézmény partneri, szakmai kapcsolatokat ápol. Az asztalosoknál a Vörösmarty iskola tanulója, Zádori Levente, míg az épületgépészeknél a zistersdorf-i Stefan Heindl végzett az első helyen.

Az Önkormányzat nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, elmondta, hogy Székesfehérvár jelenében és jövőjében az ipar fejlődése egyértelműen a legfontosabb terület, és óriási szükség van a jól képzett munkaerőre. A verseny felhívja a figyelmet a Vörösmarty iskola fontosságára, a fiatalok pedig megtapasztalják, hogy milyen képességekkel rendelkeznek. Mészáros Attila köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki közreműködött a verseny megszervezésében. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >