Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A RET egyhangúlag támogatja a Kórház pályázatát Nyomtatás E-mail
Írta: www.fejer.hu   
2009. január 14.

ImageA Közép-Dunántúli Térség Regionális Egészségügyi Tanácsa a Fejér Megyei Szent György Kórház – fenntartója, a Fejér Megyei Közgyűlés támogatásával – benyújtott előterjesztését a tegnapi, rendkívüli, veszprémi ülésén megtárgyalta, és az alábbi határozatot hozta:

 

1. A RET – testületileg megerősítve korábbi álláspontját – egyetért a Fejér Megyei Szent György Kórház Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2.2.7. „Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” című intézkedés pályázatára beadott pályaművének mind a céljaival, mind a tartalmával. Messzemenően támogatja a pályázatban foglaltak megvalósítását, mivel az elengedhetetlen a térségi lakosság egészségi állapotának-, az ellátás színvonalának- és az esélyegyenlőség javításának érdekében.

2. A RET támogatja a Fejér Megyei Szent György Kórház és a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. főigazgatóinak kezdeményezésére létrejött együttműködési megállapodás céljait, törekvéseit és támogatja a Komárom-Esztergom Megyei Szent Borbála Kórház részvételét is, mivel az a térség lakosságának az ellátását hosszú távon kedvezően befolyásolhatja, segítve a fenntartók és a kórházi vezetők kiszámítható, tervezhető és kölcsönösen előnyös szakmai munkáját.

3. A RET felhívja az illetékesek figyelmét arra, hogy a Közép-Dunántúl a Nemzeti Fejlesztési Terv első szakaszában diszpreferált térség volt. Amennyiben a térség egyetlen egészségpólussá fejlesztésre esélyes egészségügyi intézményének támogatása elmarad, akkor a Szent György Kórház ellátási területén élőket, és jelentős mértékben az egész Közép-Dunántúli térség lakosságát is érintő esélyegyenlőség romlás alakul ki, ami éppen ellentétes a TIOP 2.2.7. intézkedés meghirdetett célkitűzéseivel. A RET tagjai számára nyilvánvaló, hogy az így kialakuló hátrány évtizedekre meghatározó lesz, ami a később megjelenő pályázatok révén, még optimális esetben sem lesz ellensúlyozható!

*** Mint ismeretes, a Fejér Megyei Szent György Kórház TIOP-pályázata mintegy 12 milliárd forint fejlesztésre ad lehetőséget, amennyiben a kormány ezt támogatja.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >