Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Marosi Ádám és a magyar csapat is ezüstérmes lett az öttusa EB-n
Marosi Ádám és a magyar csapat is ezüstérmes lett az öttusa EB-n Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2018. július 23.
ImageÚjabb magyar érmek születtek a székesfehérvári Nu Skin Öttusa Európa-bajnokságon. Vasárnap a férfiak döntőjében a magyar csapat és a mezőny rangidőse, Marosi Ádám ezüstérmet szerzett, és szintén második helyen végzett a Marosi mellett a fehérvári Demeter Bencét, valamint Regős Gergelyt soraiban tudó magyar csapat.

 

 

A Volán Fehérvár öttusázója, Demeter Bence a harmincöt fős mezőnyben az ötödik legjobb időt úszta a nap első tusájában, a másodikban azonban nem tudta igazán megalapozni a további jó szereplést. Vívásban ugyanis csak a középmezőnyben végzett, a mai 18/16-os mérlegénél tudott már jobbat is felmutatni az elmúlt időszakban. Marosi Ádám a jelenlegi legrutinosabb magyar férfi öttusázó, aki a döntő legidősebb résztvevője is volt -jövő héten ünnepli 34. születésnapját- megmutatta, mit ér a rutin a páston, csak az ukrán Fedecsko szerzett eggyel több győzelmet nála. Az olimpiai bronzérmes Marosi ráadásul jól is lovagolt, vagyis a kombinált szám előtt minden reménye megvolt, hogy újabb éremmel gyarapítsa gyűjteményét, hiszen csak két másodperccel indult az ukrán versenyző mögött.

Demeter nem lovagolt hibátlanul, három verőhibát követően a tizenhatodik helyen állt a laser run előtt, úgy tűnt tehát, nem szólhat bele az első helyek sorsába. A harmadik magyar döntős, a fiatal Regős Gergely harmincadik volt három tusa után. A futás-lövészet kombi aztán, akárcsak a női döntőben, hatalmas csatát hozott. Fedecsko visszaesett, Marosi már az első lövészet után átvette a vezetést. Mögötte a német Douge, a brit Choong és a francia Prades is nagyon jól futott, utóbbi körről körre megközelítette a magyar versenyzőt. Közben Demeter hatalmasat ment, villámgyorsan lőtt és sorra előzte le az előtte indulókat. A harmadik lövészetben Marosi kicsit bent ragad, Prades elfutott tőle, de a negyediknél szinte egyszerre robbantak ki a lőállásból. A nyolc évvel fiatalabb francia ellépett, azonban Marosi nem hagyta magát, visszaelőzött. Végül mégis érvényesült Prades remek fizikuma, a hajrában végképp maga mögé utasította Marosi Ádámot, aki így másodikként futott át a célvonalon.

Demeter Bence az egész mezőny második legjobb kombinált számát teljesítette, a négy lövészetére összesen 42.6 másodpercet vesztegetett, és 10:40.28 másodperc alatt tudta le a tusát. Ezzel a nagyszerű idővel feljött összetettben az ötödik helyre a fehérvári öttusázó. Regős Gergely huszonhetedik lett, a magyar csapat pedig a franciák mögött megszerezte a csapat ezüstöt. Így a hétvégi döntők után egy arany, két ezüst és egy bronzérem a magyar öttusázók mérlege az Európa-bajnokságon, amely hétfőn a mix váltóval zárul Székesfehérváron.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >