Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mix bronz az öttusa EB utolsó napján Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. július 24.
ImageA mix döntő napjával fejeződött be a Nu Skin Öttusa Európa- bajnokság. A magyar csapatot a székesfehérvári Kovács Sarolta és Demeter Bence alkotta, akik az egyéni és összetettben szerzett magyar érmek után még egy bronzot nyertek a magyar csapatnak a franciák és olaszok mögött.

 

 

A Nu Skin Öttusa Európa- bajnokság záró napján szokásosan a mix döntőt rendezték meg.  A nevezett tíz ország párosai közül hazánkat a székesfehérvári, előzőleg egyéni bronzot és csapat aranyat szerző Kovács Sarolta és az egyéni ötödik, illetve csapat ezüstérmet szerzett Demeter Bence képviselte. Az úszás számban párosunk az oroszok mögött megosztott második helyről várhatta a vívást 316 ponttal a franciákkal és a litvánokkal. A második tusa ketté szakított a mezőnyt, de a mieinket Demeter Bence rutinja az élbolyban tartotta. Összesített 21/15-ös mérleggel, 1 ponttal lemaradva a második oroszoktól, a harmadik helyen várhatták a döntőt a mieink.

Dórika és Gárdony nyergében hetedikként lovagolt a Kovács- Demeter páros, akiknek teljesítményét befolyásolhatta az erős esőzés után felázott pálya. 32 hiba pontot összeszedve visszacsúsztak a negyedik helyre, a már csak kilenc csapatos mezőnyben, ugyanis a már a pályán történt ló sérülés miatt a belorusz csapat nem tudott lovat cserélni, ezért nem tudta végig lovagolni a pályát és a nagy hátrány miatt nem is neveztek már a kombinált számra.

A futás- lövészet tusát 32 másodperc forral, a franciáknál már egyéni arany érmet szerzett Marie Oteiza kezdte, őt az olasz Alessandra Frezza, majd rá 9 másodpercre az orosz Liudmila Tebekina és 2 másodperc elmúltával Kovács Saci követte a dobogóért folytatott harcban. Kovács mind két lövésnél bent ragadt, de a futással kompenzálva szépen tudta tartani, az orosz közvetlen árnyékában a negyedik helyet. Azt, hogy a Kovács –Demeter páros régóta összeszokott, és a hazai közönség miatt duplán motivált volt mi sem bizonyította jobban, mint, hogy Demeter Bence negyedikként válltva, az első lövésnél fej- fej mellett kezdhetett neki a harmadik helyen álló orosz Kirill Belyakovval az első 1600 méteres futásnak. E közben a francia, már egyéni férfi arany érmet szerzett Valentin Prades már a nyakában érezhette az újabb aranyat, hiszen előnye behozhatatlan lett, még a mögötte futó olasz Valerio Grasselli részére is. A bronz sorsa hozott igazi csatát: az utolsó kanyarban azonban Demeter berobbantotta a rakétákat és a tegnap tőle látott fantasztikus hajrához hasonlóan ma a harmadik helyre hozta fel a Kovács Saroltával alkotott párosukat, ezzel megszerezve a magyar csapat második bronz érmét.

A 2018-as székesfehérvári Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa- bajnokság ezzel magyar részről egy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel zárult.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >