Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megállapodás a Fehérvár FC Kft-vel a stadionról
Megállapodás a Fehérvár FC Kft-vel a stadionról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. július 30.
ImageA Sóstói Stadion a város tulajdona. Pénteki ülésén határozott a közgyűlés a rövidesen elkészülő Sóstói Stadion egyes részeinek, helyiségcsoportjainak bérbeadásáról. Egy korábbi eredménytelen pályázat után most sikeresen zárult az önkormányzat által lefolytatott eljárás: a Fehérvár FC Kft. lesz a bérlője. Az előzetes számítások szerint az új stadion fenntartása ebben a konsturkcióban kevesebb költséget jelent majd a város számára, mint a korábbi stadion esetében.

 

 

A rövidesen átadásra kerülő Sóstói Stadion különböző célokat szolgáló részeit eltérő módon kívánja hasznosítani az Önkormányzat. A Stadion többféle célcsoport által igénybe vehető és különböző célokra alkalmas. A Sóstói Természetvédelmi Terület Látogatóközpontja üzemeltetéséről várhatóan saját társasága útján gondoskodik az Önkormányzat, tartósan nem kerül bérbeadásra, cél, hogy a nagyközönség számára bizonyos feltételek mellett nyitott legyen. A Stadion elsősorban sportcélú, irodai, vendéglátó-ipari célú, rendezvények tartására alkalmas részét a Városfejlesztési Kft. üzemelteti – erről már korábban döntött az Önkormányzat. A vendéglátási célokat szolgáló részek hasznosítása érdekében hamarosan pályázat kerül kiírásra, továbbá a különböző rendezvényeknek otthont adó részek eseti hasznosítása várható. 

Az Önkormányzat a rövidesen elkészülő épületegyüttes bérbeadására a közelmúltban – egy korábbi eredménytelen eljárást követően - ismételten pályázatokat írt ki. Külön felhívás jelent meg a sportesemények tartására szolgáló részek eseti bérbeadására, és külön felhívás jelent meg az állandó, elsősorban sportcélú és irodai célú építményrészek használatára. Mindkét pályázatot a Fehérvár FC Kft. nyerte el. 

Egy keretszerződés kerül megkötésre a sportesemények tartására alkalmas területekre vonatkozóan, amikor is a bérlő a bérleti díj megfizetése mellett díjat fizet az Önkormányzatnak a jegy- és bérletárusítás bevételéből, továbbá egyéb, a stadionhoz kötődő bevételéből. Megkötésre kerül egy, elsősorban sportcélú és irodai célú, állandó, folyamatos használatot biztosító szerződés, mely esetében szintén bérleti díjat fizet a bérlő. Így a korrekt pályázat lezárásaként korrekt megállapodások jöhetnek létre a pénteki döntés nyomán a Fehérvár FC Kft-vel – összegezték a döntést. Tekintettel arra, miszerint a létesítmény üzemeltetésével kapcsolatos tapasztalati adatokkal az Önkormányzat nem rendelkezik, a pályázati kiírás szerint a következő időszakban a tényadatok vizsgálatra kerülnek, és azok ismeretében kell értékelni, szükség esetén felülvizsgálni a megkötött szerződéseket. 

A cél az volt, hogy a modern, korszerű, UEFA IV-es stadion és kapcsolódó létesítményei fenntartása kevesebbe kerüljön a közösségnek, azaz az üzemeltetési költségeket fedezzék, vagy ha lehet, haladják is meg a bevételek. Ennek legfőbb részét a mostani döntés alapján a Fehérvár FC Kft., kisebb részét pedig a még hasznosítható ingatlanrészekből származó bevételek fedezik majd. Az első üzemeltetési év végén a tényleges kiadásokat és bevételeket nyilvánosságra hozzák majd.

A közgyűlés a döntését hozzászólás nélkül, nagy többséggel hozta meg. A Fehérvár FC Kft-vel kötendő megállapodások a stadion használatba vétele után lép életbe. A fejlesztés készre jelentésének határideje augusztus 30.    

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >