Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
4 millió Forintos megtakarítást jelentett a tanítási szünet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 15.

ImageA Fejér Megyei Önkormányzat szakemberei több, mint négy 4 forintos megtakarítást számoltak ki a megyei önkormányzat fenntartása alá tartozó oktatási intézmények három napos szünetével kapcsolatban. Mint ahogy már hírt adtunk róla: 12 intézményben hétfőtől három napig, egy intézményben pedig (a martonvásári Pápay Ágoston Speciális Szakiskolában) egyetlen napig nem kellett iskolába menniük a diákoknak. Ezzel több, mint 4 millió forint értékű energiát spóroltak meg.

A Fejér Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint:

A megyei védelmi bizottság pénteki ülésén támogatta, és szükségesnek tartja a bizonytalan gázellátás, illetve a gázzal való takarékosság érdekében az oktatás szüneteltetését a megyei önkormányzat által fenntartott iskolákban. A hírek közé tartozik az is: még mindig tart az orosz-ukrán vita, kedd estig meg sem kezdődött Európa felé a gázszállítás...

Rövid helyzetkép megyénkből.

 - A seregélyesi Eötvös József Szakképző Iskola és Kollégiumban mintegy 320 diákot érint az intézkedés. Itt saját kazánjaival fűtik az intézményt. Butola Zoltán igazgató elmondta: temperáló fűtés van, 20-25 fokos vízzel fűtenek, ami 8-10 fokot biztosít. Egy hideg téli napon durván 100 ezer forint körül van a napi fűtési költségük, ennek körülbelül 60 százalékát tudják megspórolni. Az intézményvezető szerint ez az összeg sokat számít az iskola költségvetésében, ugyanis az idén 30 százalékkal kevesebb normatív támogatást kap a fenntartó a szakképző iskola működtetésére. Ezt a három napot, ami most kimarad, valószínűleg szombatonként fogják pótolni, tavasszal.

- A móri Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégiumnak három épülete van. Egy épületében leállt a fűtés, kettőben úgynevezett temperáló fűtése álltak át. Ide tartozik a kollégium is – vázolta a helyzetet József Tímea igazgató. Egészen pontosan még nem számolták ki, de azt tényként jelentette ki: komoly mértékű megtakarítás lesz, és ez a költségvetésük szempontjából igen előnyös.

- A pusztaszabolcsi Szabolcs vezér Gimnázium Szakiskola és Kollégiumban az intézkedéssel négy napi fűtési költség nagy részét meg tudja takarítani az intézmény, mivel a szünet idején csak temperáló fűtés van- mondta Csányi Kálmán igazgató.

- A Fejér Megyei Önkormányzat Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egyesített Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, Sárbogárdon nem tartanak ügyeletet, mivel a diákok többsége szakiskolás, az általános iskolások felügyeletét pedig a többnyire állástalan szülők meg tudják oldani. Györök Ágnes igazgató tájékoztatása szerint az intézményben távfűtés van, s komoly megtakarítást jelent számukra, hogy a szünet idején csak temperáló fűtéssel működik majd a rendszer.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >